Sivil Toplum

“HES karşıtlarıyla konuşma!”

0

Erzurum’un Tortum İlçesi’ne bağlı Bağbaşı Beldesi’nde yaptırılacak HES’e tepki için 6 eylül günü düzenlenen oturma eylemine katılarak ’görevi yaptırmamakta direnme’ suçu işledikleri ileri sürülen 14 kişiye 250’şer lira para cezası ile birlikte adli kontrol kararı verildi. Tortum Sulh Ceza Mahkemesi ayrıca, eylemcilerden 17 yaşındaki Leyla Y.’nin CMK109/ 3- b maddesi gereğince HES’in çalışma alanlarına girmesini ve HES’lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişki kurmasını yasakladı. Mahkemenin genç kız hakkında vermiş olduğu karara tepki gösteren eylemcilerin avukatı Ercüment Şenol, hakimin yasada olmayan bir karar vererek suç işlediğini öne sürdü.

Köylerine düzenlenen HES protestosuna katıldığını, ancak taş atmadığını söyleyen Leyla Y., kendisine iftira edildiğini ileri sürdü. Yaşı küçük olduğu için kendisine para cezası verilmeyip adli kontrol da getirilmeyen Leyla Y. hakimin verdiği ’HES çalışma alanlarına girmemesi ve HES’lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişki kurmasını” yasağına uymak zorunda olduğunu söyledi.

Ortaokul mezunu ve 4 kardeşin en büyüğü olan Leyla Y., “Kimseye taş atmadım. Mahkemede yaşım küçük olduğu için diğerleri gibi ceza almadım. Bundan sonra eylemlere katılırsam tutuklanma ihtimalim var. Ben de verilen cezaya saygı gösterip, eylemlere katılmayacağım. Benim tek üzüntüm jandarmanın bana taş attığım yönünde iftirada bulunması oldu” dedi.

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.