Türkiye

‘Hekim müdahale için kanun tanımaz!’

0
Hacettepe öğrencileri hakkında Gezi Parkı olaylarında yaralılara müdahale ettiği için soruşturma açılması üzerine açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer mezuniyete damgasını vurdu.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü’nün mezuniyete damgasını vuran o açıklaması:

‘Sizi engelleseler de hastanıza bakacaksınız’

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’nın kurucusu ve 11 yıl başkan vekilliği görevini yürüttükten sonra Hacettepe Üniversitesi Rektörü olan Prof. Murat Tuncer konuşmasında “Hipokrat Yemini, bir namus yeminidir. Görevinizi tam anlamıyla yapacaksınız. Hastanızdan sorumlusunuz. Sizi suçlasalar da engellemeye de çalışsalar hastanıza bakacaksınız. Hastanıza bakmak için hiçbir merciden ‘izin almak’ zorunda değilsiniz. Hekim, acil sağlık yardımı ihtiyacı olan bir hastasına müdahale etmek için yer, zaman, izin, kanun tanımaz” dedi.

Sağlık Bakanlığı: Açılın ben doktorum dönemi tarihe karışacak

Bakanlık, Tam Gün Yasası’nda değişikliği de içeren torba yasa tasarısına ise “Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce hizmet verdirenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis” öngören bir hüküm koymuş, bu hüküm muhalefet milletvekillerince “Madde yürürlüğe girerse acil durumda insanlara yardım eden hekim ve görevliler cezalandırılacak. ‘Açılın ben doktorum’ dönemi tarihe karışacak” sözleriyle eleştirilmişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.