ManşetTürkiye

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş

0

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, resmen HDP’nin cumhurbaşkanı adayı oldu. 

selo

Demirtaş’ın adaylığı , bugün Ankara ’da Neva Palas Oteli’nde düzenlene basın toplantısında açıklandı.

Demirtaş’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Biz kampanya süresince de göstereceğiz ki tek başımıza kişi olarak aday değiliz, ilkelerimizle birlikte, temsil ettiğimiz kesimlerin duruşuyla, talepleriyle halk olarak Çankaya’ya adayız. Bir kişinin yasal olarak gösterme zorunluluğundan dolayı aday gösterildim. Yoksa bu kişilerden fazla bir meziyetim yoktur.”

“Başvuru gününe birkaç gün var, kaç aday çıkacak kestiremeyiz. Ama iki çizgi yarışacak: özgürlüğü, demokrasiyi, emeği, barışı, kardeşliği emeği temsil edecek olan biz; diğeri de devletçi, merkezi, elit gelenekle ‘en iyi devleti biz yönetiriz’ anlayışıyla yönetenlerin çizgisi olacak.”

“Devletin neşeli bir şekilde de yönetilebileceğini göstermek istiyoruz. Devletin iki yüzlü yönetim tarzını bitirmek istiyoruz. Devlet dediğimiz şey bizim korkmamız gereken bir mekanizma değildir. “

“Kadın aday yok “

Henüz kadın aday olmamasına da değinen Demirtaş, “Kadın özgürlüğü ve kadın kimliğinin savunusu, taleplerin dile getirilmesi açısından da tek çizgi bizim adaylığımızdaki ilkesel duruştur. Kadın aday yok ama kadın rengi kampanyaya damgayı vuracak” dedi.
Önce Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan’ın önerisiyle Türkiyelileşme projesi olarak kurulan Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) de Eş Genel Başkanlığa seçilmişti.

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen HDP Parti Meclisi (PM) toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “kapsayıcı” bir isim bulamadığı için kadın adaydan vazgeçilerek Eşbaşkan Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinde uzlaşılmıştı. Demirtaş’ın adaylığına Abdullah Öcalan ve KCK’nın da olumlu baktığı öğrenildi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.