TürkiyeManşet

HDP’li Tosun’a on yıl hapis cezası

0

HDP Milletvekili Remziye Tosun’un “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Tosun’un kendisi katılmazken, PKK’den ayrılarak teslim olan İbrahim Halil Koyuncu tanık olarak dinlendi. Koyuncu ifadesinde Tosun’un kendisinin dağa gitmesine aracılık ettiğini söyledi. Sur’daki çatışma sürecinde yakalandıkları belirtilen yedi ayrı kişi de Tosun’un yaralananları evinde tedavi ettiği yönünde ifade verdi.

1,5 yıl tutuklu yargılanmıştı

Mahkeme heyeti de Tosun’un Sur’daki çatışma sürecinde Valiliğin yaptığı sivillerin bölgeden çıkması yönündeki çağrılara uymayarak PKK’lilerin yemek, ilaç ve benzeri lojistik ihtiyaçlarını giderdiğinin, yaralıların tedavisi için evini revir olarak kullandırdığının belirlendiği gerekçesiyle Tosun’u 12 yıl hapisle cezalandırdı. Ceza daha sonra on yıla indirildi.

Hakkında Trabzon’da Eren Bülbül cinayetini işlediği açıklanan PKK’li Mehmet Yakışır’ın Diyarbakır’daki cenaze törenine katıldığı için bir soruşturma dosyası daha bulunan Tosun, ceza aldığı davada 1,5 yıl tutuklu yargılandıktan sonra 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek cezaevinden çıkmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.