ManşetTürkiye

HDP’li Bercan Aktaş attığı tweet nedeniyle tutuklandı

0

bercan aktaşHalkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Bercan Aktaş attığı bir tweet nedeniyle tutuklandı.

Aktaş, devletin TSK tarafından öldürülen PKK’liler için sürekli kullandığı “etkisiz hâle getirildi” sözünü, 16 Ağustos’ta Şemdinli’de PKK’lilerle çatıştığı sırada ölen özel harekât polisi Ahmet Çamur için kullandıktan sonra, savaş yanlılarının sosyal medyada lincine uğradı. Bercan Aktaş daha sonra özür dileyerek sözlerini geri aldı. İroCMtO2SOUEAE1R2eni yapmaya çalıştığını belirten Aktaş attığı özür tweetlerinde savaşın yarattığı psikolojinin hepimizi dağıttığını, barış dilini  bırakmaması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve Akit gibi hükümet yanlısı basın tarafından hedef gösterilen Aktaş, 17 Ağustos’ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bercan Aktaş’ın gözaltına alınması üzerine bir soru önergesi veren HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, İçişleri Bakanı’na “Yaptığı ironik paylaşımdan dolayı yanlış anlaşıldığını belirtip özür dilemesine rağmen Bercan Aktaş’ın gözaltına alınma nedeni nedir?” diye sordu.

Irkçılar ve savaş yanlıları tarafından sosyal medyada tehdit edilen Aktaş, adliyede de ters kelepçe ile tutulmak istendi, bu duruma itiraz eden avukatlara ise polis saldırdı. Mahkeme, Bercan Aktaş’ın tutuklanmasına karar verdi.

Aktaş, kararla ilgili olarak “Bu ülkede kararlar adalet sarayında değil kaçak sarayda alınıyor. Ama ne olursa olsun mutlaka barış kazanacak” dedi.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.