ManşetTürkiye

HDP’li belediye eşbaşkanları gözaltında

0

Hakkari Merkez, Yüksekova, Nusaybin ve Erciş ilçe belediyelerinin Eşbaşkanları polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri ile belediye eş başkanlarına yönelik gözaltı operasyonları sürüyor.Hakkari Merkez ve Yüksekova ilçesi, Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Van’ın Erciş ilçesinde belediyelerin eş başkanları konutlarına ve belediye binalarına yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.  Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda meclis üyesinin de yer aldığı belirtildi.

Hakkari’nin iki ilçesindeki HDP’li belediye eşbaşkanlara gözaltı

Hakkari belediye binasına ve Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın evine özel hareket polislerince yapılan eş zamanlı baskın sonucunda, Karaman gözaltına alındı. Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamındaki operasyonda gözaltıntında.

Nusaybin Belediyesi’nde gözaltı, Kriz Masası’nda darp

Mardin’in Nusaybin İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Semire Nergiz ve Ferhat Kut‘un evlerine baskın yapıldı. Her iki eşbaşkan da gözaltına alındı.

Nusaybin’de yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla belediye tarafından kurulan “Kriz Merkezi” de baskın düzenlenen adresler arasında yer aldı. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre bir belediye çalışanının burnu kırıldı, bir diğer personeli ise çenesinden yaralandı. Nusaybin Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan ise buradaki baskın sonucunda gözaltına alındı.

 Erciş Belediyesi Eşbaşkanları gözaltında

Van’ın Erciş İlçe Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda Belediye Eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek‘in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi polis merkezine götürüldü. Eşbaşkanların yanı sıra Meclis üyesi Erhan Akbaş, Hicran Kandemir, Şakir Asıl ve Baran Karaca da evlerine yapılan operasyon ile gözaltına alındı.

Diyarbakır, Mardin ve Van’a kayyum atanmıştı

Daha önce İçişleri Bakanlığı, haklarında soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle üç büyük şehrin belediye başkanının görevden alındığını açıklamıştı. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan‘ın yerine kayyım atanmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.