ManşetTürkiyeUncategorized

HDP’den İmamoğlu’na tebrik mesajı: Türkiye’yi demokratikleştirelim

0

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul belediye başkanı seçilen ‘millet ittifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek “Bu seçimlere katılan 16 milyon İstanbullu’ya teşekkür ediyorum. HDP seçmenine, Kürt halkına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek de resmi olmayan seçim sonucuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ortaya çıkan sonucun ‘toplumsal bir demokratik mücadele sürekliliğine dönüşeceğine inanıldığının‘ vurgulandığı açıklamada şöyle dendi:

“Değerli Yoldaşlar;

Kayyumlara, siyasal soykırım operasyonlarına, Sur ve Cizre’deki katliamlara, emeğin sömürüsüne, doğanın talanına, kadınlara yönelik cins kırımına, gençlerin geleceksizleştirmelerine karşı eşitlik, adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkılarınızdan dolayı yürek dolusu şükranlarımızı sunuyoruz.

Sandıkta ortaya çıkan demokratik ittifak ruhunun seçim süreçlerini aşan toplumsal bir demokratik mücadele sürekliliğine dönüşeceğine olan inancımızla sizleri selamlıyoruz. 24 Haziranla birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesi için görev başındayız.

Demokrasi İttifakını örelim Türkiye’yi demokratikleştirelim! Bitmeyen sevgi ve selamlarımızla!”

Paylan: Tek adam rejimi çökmüştür, demokrasiyi tamir etmeliyiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise İstanbul’da tekrarlanan seçimlerle ilgili ilk sonuçları değerlendirdi. Paylan, “Türkiye’de tek adam rejimi çökmüştür. Bu çöküntü üzerinden tekrar demokrasiyi tamir etmeliyiz” dedi.

HDP seçmeni üzerinden yapılan spekülasyonları hatırlatan Paylan şunları söyledi: “HDP seçmeni bir öncekinden çok daha kararlı bir şekilde sandığa gitti. Şu an itibarıyla tek adam rejimi çöktü, bu seçimin en önemli sonucu budur. Çoğulcu bir demokrasi için şimdi hep beraber elleri kolları sıvamalıyız ve hemen yarın kazanan ya da kaybeden diye bakmadan demokrasi için hep beraber mücadeleye devam etmeliyiz.

‘Yarından itibaren demokrasi için çalışmalıyız’

“HDP seçmeni üzerinden pekçok spekülasyon yapıldı. Artık HDP’li, CHP’li, AKP’li, İyi Partili meselesini bir kenara bırakalım. Türkiye’de tek adam rejimi çökmüştür. Bu çöküntü üzerinden tekrar demokrasiyi tamir etmeliyiz. Kürt, Türk, Ermeni demeden bütün Türkiyeliler için hep birlikte yarından başlayarak bütün siyasetçiler olarak çalışmalıyız.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.