TürkiyeManşet

HDP yeni eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar oldu

0
Fotoğraf: HDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi’nde yeni eş genel başkanlarını seçti. Bin 18 delegeden 838 kişinin oy kullandığı seçim sonucunda Eş Genel Başkanlığa İstanbul Milletvekili Pervin Buldan yeniden seçilirken ve eski Eş Genel Başkan Sezai Temelli yerine Mardin milletvekili Mithat Sancar seçildi.

Seçim ile Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyeleri de belirlendi. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye Türkiye’nin pek çok kentinden binlerce kişi katıldı. Kongreye 28 farklı ülkeden konuklar da katılım gösterdi.

Temelli: Herkesi demokrasi ittifakına çağırıyoruz

Kongrede ilk konuşmayı gerçekleştiren eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli  “İki yıl önce AKP-MHP ittifakı tarafından çöktürülmek istenen bir HDP vardı. Şimdi sizler sayesinde dimdik ayakta, seçenek yaratan bir HDP var” dedi. Temelli konuşmasının devamında şu çağrıda bulundu:

Demokratik bir iktidarı Türkiye halkları ile buluşturmak için yeni dönemde mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye ve Ortadoğu halklarına demokrasiyi ve barışı getirmek için demokrasi ittifakında bir araya gelelim diyoruz. Tek adamları ve vesayet odaklarını değil, ilkelerimizi iktidar yapmak için herkesi Demokrasi İttifakına katılmaya davet ediyoruz.

Buldan: Karşılarında Gezi’yle Cizre’nin ittifakı var

Temelli’nin ardından söz alan Pervin Buldan konuşmasına  “Mesele Kürtler olduğunda, mesele muhalifler, demokratlar olduğunda iktidarıyla, hukuk dışı yapılarıyla bütün bu güçler bir araya gelmekte ve adeta tek devlete dönüşmektedir” diye başladı. Buldan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Ama şunu da göremiyorlar. Karşılarında Gezi’yle Cizre’nin ittifakı vardır. İstanbul’la Diyarbakır’ın, İzmir’le Hakkâri’nin ittifakı vardır. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle, Süryanisiyle, Ezidisiyle, Çerkesiyle, Romanıyla, Lazıyla, Pomakıyla ve Arabıyla kadim halkların ittifakıdır. Anadillerini özgürce konuşmak isteyen, inançlarını özgürce yaşamak isteyen kimliklerin ittifakıdır.

‘Kadınların Anayasasını yapacağız’

Kadınların demokratik iktidarını mutlaka gerçekleştireceğiz. Eşit temsiliyeti ve kadını koruyan güçlendiren politikaları siyasete hâkim kılacağız. Kadınların Anayasasını yapacağız. Yerel yönetimlerden, merkezi yönetime varıncaya kadar kadın yaşamın her alanında yerini alacak ve yönetecektir.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.