ManşetTürkiye

HDP, “Artvin, afet bölgesi ilan edilsin”

0

HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan ve Emine Beyza Üstün, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Artvin’de sel ve heyelanların meydana geldiği bölgenin, afet bölgesi ilan edilmesi çağrısı yaptı.

26

Toplantıda konuşan Üstün, Artvin’de meydana gelen sel ve heyelana ilişkin, kendisinin yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan,  Garo Paylan ve MYK Üyesi Hatice Altınışık’tan oluşan HDP heyetinin, bölgede incelemelerde bulunacağını belirtti.

Söz konusu afetin, olağan bir yağış sonucu meydana gelmediğini söyleyen Üstün, “Bir suyun akışına müdahale ederseniz, doğa kendi yasasıyla kendi rejimini oluşturur ve daha şiddetli olarak kendisinden alınanı geri ister. Bu süreci yaşıyoruz” dedi.

Başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere sorumluları istifaya çağıran Üstün, sel ve heyelan yaşanan bölgenin, acilen ‘Afet bölgesi’ ilan edilmesi önerisinde bulunduklarını kaydetti.

Üstün, bölgedeki hidroelektrik santrallere ve madenlere ilişkin izinlerin iptal edilmesi ve oradaki bölgeyle oynanmaması gerektiğini söyledi.

Toplantıda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da şunları söyledi, “Acilen Hopa’yla dayanışma duygularımızı fiiliyata çevirmemiz gerekiyor. Bütün Türkiye olarak Hopa halkının yanında olmalıyız.”

Paylan bölgeye ilişkin acilen eylem planları hazırlanmasını istedi.

HDP MYK Üyesi Hatice Altınışık ise bölgede araştırma ve incelemelerde bulunarak ihtiyaçları tespit edeceklerini ve yardım heyetleri oluşturacakları bilgisini paylaştı. Altınışık, kendileri için Zergele ve Silvan ne ise Hopa’nın da o olduğunu ifade etti.

(Agos)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.