ManşetTürkiye

HDK soruyor: Vur emrini kim verdi?

0

Uludere’de 34 yurttaşın öldürülmesinin üzerinden 150 gün geçmesine rağmen katliamın suçlularının belirlenmemsi üzerine tepkiler büyüyor.

‘Vur’ emrini kim verdi? Siyasi ve askeri sorumlular hakkındaki adli işlemler ne zaman başlatılacak? Diye soran Halkların Demokratik Kongresi Genel Meclis Yürütme Kurulu geçen her gün AKP Hükümeti’nin sorumluluğunu arttırdığını söylüyor. Türkiye halklarının, Roboskî katliamının faili meçhuller arasına kaydedilmesine izin vermeyeceğini belirten HDK yetkilileri 26 Mayıs Cumaretsi günü İstanbul Dolmabahçe’de bir basın açıklaması yapacak.

HDK tarafından yapılan duyuru şöyle:

AÇIKLAYIN: ROBOSKÎ’DE “VUR” EMRİNİ KİM VERDİ?

Roboski’de 34 Kürt yurttaşımız 28 Aralık 2011 tarihinde, TSK’ya ait F-16 savaş uçakları tarafından bombalanarak katledildi. İnsansız Hava Araçları olan Predatörler ve Heronlar tarafından kaydedilen görüntüler, köye doğru gelen konvoyda yük katırları ve köylüler olduğunu aktarmasına rağmen katledildiler.

Her gün köylerinin yanı başındaki sınırı geçip, birkaç kilometre ötede sigara ve mazot alarak, satmak üzere evlerine, Uludere’nin Roboskî köyüne dönen köylüler, o gün yük katırlarıyla birlikte katledildiler. Bombardımanda 18’i çocuk 34 Kürt yurttaşımız “sınırın sıfır noktası”nda öldürüldü.

28 Aralık… Ocak… Şubat… Mart… Nisan… 26 Mayıs. Katliamın üzerinden 5 ay, yani 150 gün geçmesine rağmen, bu katliam emrini verenler ve katliamı gerçekleştirenler açığa çıkarılmadı. Siyasi ve askeri sorumlular görevlerini yapmayı sürdürüyor.

5 aylık zamana rağmen, sorumluları bulması gereken AKP Hükümeti, ne hesap verdi, ne de sorumluları açığa çıkardı. ‘Vur’ emrini veren ya da verenler sır gibi saklanıyor. Dahası, Başbakan Erdoğan bombardımandan sonra, Genelkurmay Başkanı’na da teşekkür etti.

Roboskî katliamının 150. gününde bir kez daha soruyoruz: ‘Vur’ emrini kim verdi? Siyasi ve askeri sorumlular hakkındaki adli işlemler ne zaman başlatılacak?

Geçen her gün AKP Hükümeti’nin sorumluluğunu arttırıyor. Türkiye halkları, Roboskî katliamının faili meçhuller arasına kaydedilmesine izin vermeyecek!

İsimlerini henüz bilmesek de, bizler ‘vur’ emrini verenleri ve bunu gerçekleştirenleri unutmayacağız, onları her fırsatta lanetleyeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Vicdan sahibi olan, ‘150 gün geçti, vur emrini kim verdi, bilmek istiyoruz’ diyen, adalet arayan herkesi 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat: 13.00’de Dolmabahçe’ye basın açıklamasına çağırıyoruz.


Halkların Demokratik Kongresi Genel Meclis Yürütme Kurulu

Tarih: 26 Mayıs 2012 Cumartesi / Saat 13.00 / Yer: Dolmabahçe

Yeşil Gazete Haber Merkezi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.