Hayvan HaklarıManşetTürkiye

[Hayvan hakları yasası nerede?] Ankara’da bir köpek yanmış halde bulundu

0
Fotoğraf: DHA

Ankara‘da, Gölbaşı Sanayi Sitesi‘nde geri dönüşüm işi yapan Duran Turan, Gölbaşı Hayvan Barınağı yakınlarındaki çöp yığınlarının arasında yanmış halde bir köpek buldu.

Turan, alanda uzun süredir ateş yakıldığını ve pek çok köpek ölüsünün yok edildiğini ileri sürdü.

Çukurda yanan bir ölü köpek bedeni

DHA‘nın haberine göre, Duran Turan Gölbaşı Hayvan Barınağı yakınlarındaki çöplükte birkaç gündür ateş yandığını fark etti.

Turan, çöplüğü incelediğinde ise yerlerde kemikler buldu. Akşam saatlerinde ateşin tekrar yandığını fark eden Turan, çöpün arasında bulunan çukurda bir köpeğin ölü bedeninin yandığını gördü. Bunun ardından hayvan hakları savunucularına haber verdi.

Yapılan ihbar sonucunda olay yerine gelen polis ekipleri, alanı koruma altına alarak incelemelerde bulundu. Ölü köpeğin kim tarafından yakıldığının tespiti için çalışma başlatılırken, yanmış köpeğin kalıntıları da çöplükten alındı.

Fotoğraf: DHA

‘Burada yaklaşık 30-40 hayvan kemiği vardı’

Söz konusu bölgede iki üç gündür yangın olduğunu söyleyen Duran Turan, şunları anlattı:

Kepçe geliyor, burada çalışma yapıyor. Dedim, ‘ne yapıyorsunuz burada’, yangını söndürdüklerini söylediler. O sırada burada hayvan kemikleri vardı. Akşam da yüklemişler götürmüşler. Allah-u Teala buyuruyor ki ayetinde hayvanlar için; ‘Onlar benim yeryüzündeki sessiz kullarımdır.’ Vatan hainlerinden çok yaşama hakkı bu hayvanlarındır. Mezarlığın orada gömülen köpekleri de ben buldum. Bir haftadır tehdit mesajları, tehdit telefonları alıyorum. Burada yaklaşık 30- 40 hayvan kemiği vardı, birbirine karışmış kemikler kaynamış.”

You may also like

Comments

Comments are closed.