[Hayvan hakları yasası nerede?] Ankara’da bir köpek yanmış halde bulundu

Yanmış köpeği bulan Duran Turan, köpeği bulduğu bölgede yaklaşık 30-40 hayvan kemiğinin daha olduğunu söyledi.

Ankara‘da, Gölbaşı Sanayi Sitesi‘nde geri dönüşüm işi yapan Duran Turan, Gölbaşı Hayvan Barınağı yakınlarındaki çöp yığınlarının arasında yanmış halde bir köpek buldu.

Turan, alanda uzun süredir ateş yakıldığını ve pek çok köpek ölüsünün yok edildiğini ileri sürdü.

Çukurda yanan bir ölü köpek bedeni

DHA‘nın haberine göre, Duran Turan Gölbaşı Hayvan Barınağı yakınlarındaki çöplükte birkaç gündür ateş yandığını fark etti.

Turan, çöplüğü incelediğinde ise yerlerde kemikler buldu. Akşam saatlerinde ateşin tekrar yandığını fark eden Turan, çöpün arasında bulunan çukurda bir köpeğin ölü bedeninin yandığını gördü. Bunun ardından hayvan hakları savunucularına haber verdi.

Yapılan ihbar sonucunda olay yerine gelen polis ekipleri, alanı koruma altına alarak incelemelerde bulundu. Ölü köpeğin kim tarafından yakıldığının tespiti için çalışma başlatılırken, yanmış köpeğin kalıntıları da çöplükten alındı.

Fotoğraf: DHA

‘Burada yaklaşık 30-40 hayvan kemiği vardı’

Söz konusu bölgede iki üç gündür yangın olduğunu söyleyen Duran Turan, şunları anlattı:

Kepçe geliyor, burada çalışma yapıyor. Dedim, ‘ne yapıyorsunuz burada’, yangını söndürdüklerini söylediler. O sırada burada hayvan kemikleri vardı. Akşam da yüklemişler götürmüşler. Allah-u Teala buyuruyor ki ayetinde hayvanlar için; ‘Onlar benim yeryüzündeki sessiz kullarımdır.’ Vatan hainlerinden çok yaşama hakkı bu hayvanlarındır. Mezarlığın orada gömülen köpekleri de ben buldum. Bir haftadır tehdit mesajları, tehdit telefonları alıyorum. Burada yaklaşık 30- 40 hayvan kemiği vardı, birbirine karışmış kemikler kaynamış.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

[İklim Masası] İklim değişikliğine uyum için daha fazla finansman ayrılmalı

İklim değişikliği nedeniyle 2024, kaydedilen en sıcak yıl olmaya...

İstanbul’da trafik sıkışıklığı, ücretlendirilmesi ve toplumun desteği

Ekonomistler, çok uzun bir süreden beri dışsal maliyetlerin fiyatlandırma...

Otoban

Otoban yapılmaya başlanmasıyla birlikte şehrin küçük nüfusunu oluşturan otomobil sahipleri yayalara değil, yayalar onlara tabi kılınmaya başlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR