Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Hayvan hakları savunucularını sevindiren karar: İBB, Muhammet Nuri Coşkun’u görevden aldı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nde (İBB) 2013 yılından beri Veteriner İşleri Müdürlüğü‘nde görev yapan ve sık sık hayvanseverler tarafından eleştirilen Muhammet Nuri Coşkun, görevinden alındı.

Hayvanseverler tarafından özellikle 2014 yılından beri, Muhammet Nuri Coşkun’un sokak hayvanı rehabilitasyonunda gönüllülerle işbirliği yapmak zorunda olmadığını ifade ettiği gündeme getirilmişti. Hayvanseverler, bu sebeple sayısız sokak hayvanının akıbetinin meçhul olduğunu kaydetti.

İmamoğlu’yla görüşülmüştü

Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu ve Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kadrolardan sorumlu başkan danışmanı Gökhan Günaydın ile Eylül 2020’de yaptığı görüşmelerde Coşkun’un görevden alınmasını talep etti.

İBB yönetiminin almış olduğu bu karar, hayvan hakları savunucularını sevindirirken, yeni müdür ve yeni ekibin en başta gönüllülerle tam eşgüdüm sağlaması konusunda hassasiyet göstermesi rica edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ise Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Karaağaç’ın görevlendirileceği ileri sürüldü.

You may also like

Comments

Comments are closed.