Emek

Havada grev başladı

0

THY ile Hava-İş Sendikası arasında yapılan 24. dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Hava-İş Sendikası sabaha karşı 03.00 itibariyle greve çıktı. Taraflar arasındaki toplusözleşme, uyuş saatleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücret ve işten atılan 305 işçinin işe iadeleri konusunda tıkanmıştı.

Grevin etkisini azaltmak için THY işvereni bütün gücünü kullanıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı’na polis yığınağı yapıldı ve çalışanlara gözdağı verilmek istendi. Bunun yanı sıra işveren günlerdir çalışanlara yönelik “Greve çıkmayın” yönlü çağrılarda bulunuyor, cep telefonlarına kısa mesajlar gönderiyordu. İşverenin grevi kırma çabaları “Bireysel emeklilik priminizi biz yatıracağız” gibi tekliflere kadar varıyordu. Dün akşam da polis ablukasının yanında pilot ve hostes odaları polislerle doluydu.

Her şeye karşın sabaha karşı 03.00 itibariyle grev pankartı işyerlerine asıldı. Hava-İş sendikasına gelen bilgilere göre şu ana kadar Ankara, Antalya, Trabzon, Erzurum gibi illerden kalkmayan uçaklar var. Ancak şu ana kadar uçuşlarda ciddi bir rötar gözükmüyor.

(Evrensel)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.