2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Hatay’da protesto edilen Lütfü Savaş: Adaylığım sürüyor, yılmayacağım, korkmayacağım

0

31 Mart seçimlerinde CHP‘nin yeniden aday göstermesi bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılaşan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş bugün bir basın toplantısı yaparak adaylığının devam ettiğini açıkladı.

Savaş, dün depremlerin birinci yıldönümünde yapılan anmalar sırasında Hataylıların yoğun protestosuyla karşılaşmıştı.

Habibi Neccar Sosyal Tesisleri‘ndeki basın toplantısında konuşan Savaş, “Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim” dedi:

“Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz. Sayın Bakanımıza söz attılar. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın atamış olduğu bir bakan vardı. Bizi sevmeyebilirler, ama ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı… Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor; burada da alınmalıydı”

[6 Şubat depremlerinin yıldönümü] Hataylılar: Bizi enkazda bırakanlara oy yok

‘Genel başkan destekliyor’

Adaylıktan çekilmeyeceğini ve seçimi kazanacaklarını belirten Savaş, CHP lideri  Özgür Özel‘in de kendisini desteklediğini kaydetti: “Genel Başkanımızın duruşu net, ‘Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız’ dedi. Üç dönemdir kazanma işimizi, dördüncü dönemde de Hatay halkımızla beraber yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın.”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise bugün yaptığı açıklamada Lütfü Savaş’ın yeniden adaylığı ile ilgili, “Partinin yetkili kurulları, bu konuyu enine boyuna değerlendirip Hatay’ın tüm ilçeleriyle, belki de 2-3 gün içerisinde kapsamlı bir anket yapıp bir karar verecektir” ifadelerini kullanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.