[6 Şubat depremlerinin yıldönümü] Hataylılar: Bizi enkazda bırakanlara oy yok

Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş ve miting düzenlendi. Hataylılar Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, 'Bizi enkazda bırakanlara oy yok' dedi.

Video Haber: Burcu ÖZKAYA GÜNAYDIN

Hatay‘ın Samandağ ilçesinde depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş ve miting düzenlendi. “6 Şubat Deprem Platformu“nun düzenlediği mitinge Dem Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da katıldı.

“Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok”, “Hatay’ı yeniden kuracağız” ve “Bu bir afet değil katliam” sloganları atılan eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın sözlerine tepki gösterilerek, “Bizi enkazda bırakanlara oy yok” denildi.

Hataylılar depremin yıldönümünde bir araya geldi Fotoğraf: Burcu Özkaya Günaydın
Siyasiler Hataylılara destek olmak için 6 Şubat Deprem Platformu tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Fotoğraf: Burcu Özkaya Günaydın
6 Şubat Deprem Platformu tarafından depremlerin yıldönümünde miting düzenlendi. Fotoğraf: Burcu Özkaya Günaydın
“Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok”, “Hatay’ı yeniden kuracağız” ve “Bu bir afet değil katliam” sloganları atıldı. Fotoğraf: Burcu Özkaya Günaydın

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Yeni taslak metin yayımlandı: 2035’e kadar 250 milyar dolar iklim finansmanı

COP29 Başkanlığı'nın yeni nihai taslak metninde gelişmekte olan ülkelere 2035'e kadar 250 milyar iklim finansmanı öngörülüyor. Ayrıca 1,3 trilyon dolar toplama yönünde daha geniş bir hedef belirleniyor.

[COP29] BAE’den Suudilere uyarı: ‘Fosil yakıtlarda uzaklaşma’ya itirazı sonlandırın

Bakü'de Suudi Arabistan'ın COP28'de mutabakat altına alınan 'fosil yakıtlardan uzaklaşma' taahhüdünün geri alınması çabaları, komşusu ve müttefiki, petrol ülkesi Birleşik Arap Emirliklerini bile kızdırdı.

ABD, zürafaları ‘tehlike altındaki türler yasası’ kapsamına alıyor

İklim krizi ve vücut parçalarından yapılan süs eşyalarına yoğun talep nedeniyle sayıları yüzde 77 oranında azalan zürafalarla ilgili girişimin kaçak avlanmayı azalması umuluyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Netanyahu hakkında tutuklama emri

UCM savaş suçu işledikleri gerekçesiyle İsrail Başbakanı Netanyahu, eski Savunma Bakanı Gallant ve Hamas liderlerinden Deyf'in yakalanmasına hükmetti.

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

EN ÇOK OKUNANLAR