Doğa MücadelesiManşetYerel

Hatay’da halk izin vermedi, ÇED toplantısı yapılamadı

0

Hatay‘ın Erzin İlçesi Aşağıburnaz Mahallesi, Gazi Çiftliği Mevkii‘nde Byport Petrol Ürünleri Terminal Hizmetleri A.Ş tarafından yapılması planlanan proje için ÇED toplantısına halk izin verilmedi.

Şirketin “Propandan Polipropilen Üretme Tesisi, Su Alma Yapısı ve Derin Deniz Deşarjı” projesi kapsamında ÇED bilgilendirme toplantısının bugün Aşağıburnaz Mahallesi’nde yapılacağı ilan edilmişti.

Belediye Başkanı da katıldı

Bilgi toplantısına Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, birçok STK, meslek örgütleri ve halk yoğun katılım sağladı. Halkın projeyi protesto etmesi sonucu da toplantı gerçekleştirilemedi.

Toplantının iptal edilen tutanak dilekçesinde pandemi koşullarına uygun olmadığı ve halkın yoğun katılımı ve itirazları üzerine toplantının gerçekleştirilmediği kaydedildi.

Yürütmeyi durdurma kararı verilmişti

Mersin ve Adana-Hatay bölgesine kurulması planlanan iki adet petrokimya tesisi için Mersin İdare Mahkemesi, Petrokimya Sanayi A.Ş’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali ile ilgili Mersin Barosu’nun açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Polipropilen tesislerinde su kaynaklarının aşırı kullanımı sonucunda, bölge üzerindeki kirlilik yükünün artacağı ve denizel yaşamın olumsuz etkileneceği, deniz canlıların ölümüne neden olabileceği biliniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.