ManşetYerel

Hasankeyf’teki tarihi yapıları taşıyan şirket protesto edilecek

0

Hollanda Demokratik Kürt Toplumları Federasyonu (DEM-NED), Mezopotamya Ekoloji Derneği ile birlikte “Hasankeyf’i Yaşatma girişimi” için yürüttükleri eylemler kapsamında Hasankeyf’teki tarihi yapıları taşıyan Hollandalı Bresser şirketini protesto edecek.

DEM-NED ve Mezopotamya Ekoloji Derneği’nin protestosu yarın saat 13.00’de Hollanda’nın Dordrecht’e kentinde bulunan Bresser şirketi önünde yapılacak. Protesto eylemi öncesi yazılı açıklama yayınlayan DEM-NED etkinliklerine katılım çağrısında bulundu.

Bresser’in Hasankeyf’teki ‘Zeynel Bey Türbesi’nin taşınmasının yanı sıra 9 tane daha anıtın değiştirmesi planında yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada, Hasankeyf’in 12 bin yıllık tarihi geçmişine dikkat çekildi. Açıklamada son olarak şöyle denildi:

“Yer değiştirmeleri, affedilemez bir kültürel miras imha eylemi ve yerel halkın insan haklarının ihlalidir. Bresser olmazsa, Türk şirketi ve Türk hükümetinin anıtları yerlerinden taşıması neredeyse imkansız. Yer değiştirme hazırlığı devam ediyor ve operasyon yaz aylarında başlayabilir. Çok geç olmadan her kesi protesto eylemimize davet ediyoruz.”

(Gazete Şujin)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.