Doğa MücadelesiManşetYerel

Hamsiköylüler taş ocağı projesinde belediyeye geri adım attırdı

0
Fotoğraf: DHA

Trabzon‘un Maçka ilçesindeki Zigana Dağı eteklerinde bulunan ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sütlacı ile de meşhur olan Hamsiköy‘de yapılması planlanan taş ocağı projesi bölge halkının tepkileriyle iptal edildi.

AKP yönetimindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen Patlatmalı Taş (kalker) Ocağı ve Kırma Eleme tesisine karşı bölge halkı iki binden fazla imza toplamıştı.  Toplanan imzalar ise Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gönderilmişti.

Koçhan: Taş ocağından vazgeçildi

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre bölgede bulunan mahalle muhtarlarının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen ve kendisine verilen imzaları Büyükşehir Başkanı Zorluoğlu’na ileten Maçka’nın AKP’li Belediye Başkanı Koray Koçhan, taş ocağından vazgeçildiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Koçhan, “Bölgenin hassasiyetini Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na aktardık. Sağ olsun Başkanımız gerekli talimatları vererek taş ocağının yapımından vazgeçildi. Turizm bölgesi olan Hamsiköy’de muhtarların ve vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederim” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.