DoğaManşet

Plaj yapacağız diye kumsala beton döküldü: Maliyeti 7 milyon 880 bin TL

0
AKP‘li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesine bağlı Yalıncak Mahallesi’ndeki 900 metrelik doğal plaj alanında başlatılan düzenleme kapsamında, denizin hemen dibinde tuğla-sıvadan soyunma ve duş kabinleri oluşturuldu; beton zemin atıldı.

Geçen aralık ayında başlatılan ve toplam 7 milyon 880 bin liraya mal olan “plaj projesi”nin gerekçesi “yaşam alanı oluşturmak.”

Ortahisar Belediyesi CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt uygulamaya,  “Tahtadan ya da hafif malzemeden yapılması gereken bu kabinler için zemine de beton dökmeye gerek yoktur” sözleriyle tepki gösterdi.

Sözcü‘den İsmail Akduman‘ın haberine göre; projenin deniz sezonuna yetişeceğini belirten Başkan Murat Zorluoğlu şunları söyledi:

“Göreve başladığımız günden itibaren vatandaşlarımız denize gidememekten ve düzgün bir plaj olmamasından yakınıyordu. Haklı yakınma ve talepleri dikkate almazlık edemezdik. Bu çerçevede ilk olarak Yalıncak bölgesinde yaklaşık 900 metrelik bir sahil alanında çok önemli bir çalışma başlattık. Bu sadece bir plaj çalışması değil, çok ciddi bir sahil rekreasyon projesidir.”

‘Bu nasıl plaj?’

Proje görselleri ile yapılan işin çok farklı olduğunu söyleyen CHP’li Meclis üyesi Söğüt ise alanın zaten doğal bir plaj olduğuna dikkat çekerek, “Çevre ve doğa ile bütünleşen plaj projesini elbette destekleriz. Fakat şu an, betona boğulmuş bir sahil var. Tuğla-sıva, denize dik ve yakın soyunma ve duş kabinleri yapılıyor. Eli yüzü düzgün hiçbir plajda tuğla, sıva soyunma ya da duş kabini yoktur” dedi.

Tahtadan ya da hafif malzemeden yapılması gereken bu kabinler için zemine de beton dökmeye gerek olmadığına dikkat çeken Söğüt, “Gelinen nokta itibariyle, ‘Bu bölgede yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz’ diyenler bilsin ki böyle bir yaşam alanı, ‘Vatandaşın plaj talebine cevap verdik’ diyenler de bilsin ki böyle bir plaj istenmiyor” diye konuştu.

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.