TürkiyeManşet

Halil Sezai tahliye edildi

0

Tuzla‘da komşusunu darbettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu, “silahla basit yaralama”, “hakaret”, “mala zarar verme” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan toplam bir yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

Anadolu 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Paracıkoğlu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı. Duruşmada, şikayetçi Hüseyin Meriç ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

Paracıkoğlu savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtti ve şöyle söyledi:

Öncelikle böyle bir olay yaşandığı için gerçekten üzgünüm. Bir sanatçı olarak böyle bir şey yapmak gerçekten benim için çok üzücü. Müşteki ile aramızda olay gününden öncesine dayanan bir anlaşmazlık söz konusudur. Müştekinin ikamet ettiği ikiz villanın öteki eşinde, ofis olarak kullanan Murat Aytaç Ağırlar‘ın ortak bahçesi olan bahçede çekim yapmak istedik. Ancak bu çekimlerimiz müştekinin müdahaleleri neticesinde gerçekleşemedi.

Odun mizah amaçlıymış

Paracıklıoğlu daha sonra müştekinin hoparlör aracılığıyla çekimleri engellediğini, kendilerinin müştekiyle görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını, hakaret ve tehditlere maruz kaldıklarını savundu:

Olay günü ben son kez müşteki ile konuşmak ve problemleri çözmek istedim. Bu amaçla son derece iyi niyetli bir şekilde çiçek alarak müştekinin ikametine gittim. İkamete gittiğimde müşteki bana hakaret etti. Küfürler eti ve bana tokat attı. Bunun üzerine aramızda tartışma yaşandı. Ben odun parçasını elime vurmak amacıyla almadım ve vurmadım. Kendisini hiç bir şekilde tehdit etmedim. Hakaret ettiğim doğrudur. Yaşanılan olaylar nedeniyle pişmanım.

Odun parçasını neden eline aldığı sorulan sanık Paracıkoğlu, “Tamamen mizah amaçlıydı. Odunluk yapmadan çiçeği kabul et demekti. Kafamda böyle bir kurgu yaptım. Bu nedenle elime aldım” diye konuştu.

Bir yıl 11 ay 17 gün hapis

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Paracıkoğlu’nun “basit yaralama” suçunu silahtan sayılan odun ile gerçekleştirdiği gerekçesiyle on ay hapis cezasına çarptırdı. “Hakaret”, “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “mala zarar verme” suçlarından da sırasıyla dört ay 25 gün, altı ay 20 gün ve iki ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Paracıklıoğlu, toplamda bir yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Paracıkoğlu’nun yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmadığı ve adli sicil kaydında daha önceden “kasten yaralama” suçundan mahkumiyet kararı bulunduğunu belirten mahkeme, bu nedenle Paracıkoğlu hakkında verilen cezalara ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve erteleme kararı verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme, sanık Paracıkoğlu’nun kasten yaralama eylemini devam ettiği sırada sarf ettiği sözlerin ise ayrıca “tehdit” suçunu oluşturmayıp, yaralama kastını ortaya koyduğu gerekçesiyle bu suçtan hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme sanık Paracıkoğlu’nun tahliyesini de kararlaştırdı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.