Dünya

Halep’te kontrol kimde?

0

Suriye hükümeti, ülkenin ikinci büyük kenti Halep’te Cumartesi günü başlayan operasyonları sonucu Selahaddin semtinde denetimi sağladıklarını bildiriyor.

BBC’nin haberine göre Suriye devlet televizyonu askerlerin burada denetimi yeniden ele aldıklarını duyurdu; semtten görüntüler ve denetimi sağladıklarını söyleyen askerlerle mülakatlar yayınladı.

Özgür Suriye Ordusu öncülüğünde örgütlenen isyancılar ise yoğun bombardımana hedef olduklarını söylemekle birlikte, semtten püskürtüldükleri haberlerini yalanladı. İsyancılar bölgede çatışmaların sürdüğünü söylüyor.

Kentin gündeydoğusundaki Selahaddin, geçen hafta isyancıların eline geçmiş, hükümet günlerdir süren bombardıman ardından, kentin dışındaki güçlerini takviye ettikten sonra, bu bölgeye operasyon başlatmıştı.

Kentin kuzeydoğusuna düşen Sahur semtinden de yoğun bombardıman ve çatışma haberleri geliyor.

Halep’teki bir muhalif eylemci, patlama seslerinin kesilmediği korkunç bir gece geçirdiklerini, ambulans çağırmak için aradıklarında telefonları kimsenin açmadığını söyledi.

İsyancılar ise Halep ve Türkiye arasında kalan önemli bir kontrol noktasını ele geçirdiklerini söylüyor.

Al Jazeera’nın haberine göre ise Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’deki askeri konseyinin başı olan Albay Abdel Jabbar al-Oqaidi Suriye Ordusu’nun bir metre bile ilerleyemediğini belirtiyor. Gece saatlerinde Selahaddin semtinde yeniden saldırıya geçtiklerini nbelirten isyancı komutan dört tankı tahrip ettiklerini iddia ediyor.

BBC Türkçe ve Al Jazeera’dan derlenmiştir.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.