ManşetTürkiyeUncategorized

Aday gösterilmeyen Hacer Foggo ve Tunç Soyer’den CHP’ye sitem

0

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylarını aylar önce açıklayan CHP, dün gece İzmir için de kararını verdi.

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aday gösterilmedi, yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. İzmir’de muhtarlar, STK’lar ve sokak satıcıları, büyükşehir belediyesi önünde “Tunç Soyer’e destek” nöbeti başlattı.
Büyükşehir adayıyla birlikte İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarının isimleri de açıklandı.

Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun danışmanlarından biri olan Hacer Foggo‘nun da Karaburun‘dan aday olması bekleniyordu. Basına sızan ilk listede adı geçmesine rağmen Hacer Foggo’nun adı açıklanan aday listesinde yer almadı.

Bunun üzerine binlerce CHP seçmeni sosyal medyada tepki gösterdi. Hacer Foggo ismi TT listesinde ilk sıraya kadar yükseldi.

Hacer Foggo da konuya ilişkin X hesabından paylaşım yaptı. “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye” diyen Foggo, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday olduğunu belirterek, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yeniden aday gösterilmemesinin üzerine yazılı açıklama yaptı. Soyer, aday gösterilmeyeceğini MYK toplantısından beş dakika önce öğrendiğini söyledi.

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan memnuniyet anketlerinin adil olmadığını düşünen Soyer, şunları belirtti:

“Yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır.”

Soyer, talep edilmesine rağmen ön seçimin yapılmadığını belirterek “Süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır” dedi.

Tunç Soyer’in açıklaması şöyle:

“Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm büyükşehirler arasında bütçesinden en çok yatırıma pay ayıran belediye olmasının gururunu taşıyorum. Bunu yapmamızı mümkün kılan uluslararası ilişkilerimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemimde başlattığım uluslararası ilişkiler öncelikle sakin şehir uygulamalarının Türkiye’ye yayılmasına yol açmış ve nihayet üç ay önce Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na getirilmem noktasına taşınmıştı. 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin üye olduğu bu meclis başkanlığı koltuğu, Türkiye’nin ve partimizin Avrupa Konseyi nezdindeki en yüksek makamı olup, iki ay sonra belediye başkanlığı görevimin sona ermesi nedeniyle bu koltuk da kaybedilecektir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.