31 Mart yerel seçimleriManşet

Hataylıların tepkisine rağmen CHP Lütfü Savaş’ta ısrarcı

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin gelen tepkilere ilişkin “Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayımız Lütfü Savaş’tır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

CHP dünkü Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından 242 seçim bölgesinde adaylarını belirledi. Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Hatay’da Lütfü Savaş, Eskişehir’de Ayşe Ünlüce, Tekirdağ’da Candan Yüceer‘i aday gösterildi.

Ankara, Etimesgut’ta ise Erdal Beşikçioğlu, aday gösterildi.

6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’da yeniden Lütfü Savaş’ın aday göstermesi Hatay halkı başta olmak üzere büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından CHP’den de ilk açıklama geldi. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada Savaş’a sahip çıktı:

“Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; partimizin yetkili kurulları büyük bir titizlikle gerekli incelemeleri, değerlendirmeleri yaptıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatay’da büyük acılar yaşandı, insanlarımız yakınlarını kaybettiler. Bu yaraların, bu yıkımın tamir edilmesi konusunda; CHP, Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken her türlü özveriyi, fedakarlığı göstermiştir. Bundan sonra da gösterecektir. Depremin akabinde, partimiz Hatay ile İstanbul Büyükşehir Belediyemizi eşleştirmiş; Maraş ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Osmaniye ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eşleştirmiş ve tüm imkanları seferber ederek bu yaraların sarılması konusunda gereken her türlü çalışmayı yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır.”

Lütfü Savaş da sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

“İlk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan partim Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilmekten büyük onur duydum.

Başta Sayın Genel Başkanım Özgür Özel olmak üzere, kıymetli MYK ve PM Üyelerimize, Milletvekillerimize, Hatay İl Başkanımız Hakan Tiryaki ile İlçe Başkanlarımız ve Yöneticilerimize, Kadın ve Gençlik Kollarında görevli kardeşlerime ve değerli Partililerimize teşekkürlerimi sunarım.

Tarihin en büyük depremlerinden olan 6 Şubat depremleriyle gerçekleşen afette yaşadığımız acı kayıplar ve büyük yıkımlar her birimizi tarifsiz üzüntüye boğmuş, bununla beraber yeniden toparlanma ve ayağa kalkma azmimize, çalışmamıza çok büyük güç vermiş, tüm renklerimizle dayanışmamızı ve şahsi meselemiz Hatay’a olan bağlılık ve aidiyet duygumuzu doruğa taşımıştır.

Şehrimizde zor şartlarda yaşamaya devam eden ve şehir dışında olup kalbi Hatay’da atan tüm hemşehrilerime söz veriyorum, yaşadığımız tüm acılara rağmen kadim şehrimizde yine aynı sofralarda tüm renklerimizle buluşacağız. Önümüzdeki tek hedef, bilimin ışığında, yüksek azimle, yorulmadan bir ve bütün olarak şehrimizi güvenle geleceğe taşımak olacaktır.”

Hataylılar tepkili

Savaş’ın yeniden aday olması özellikle depremin etkisinin hala sürdüğü, enkazın hala kaldırılamadığı ve çadırlarda yaşamın sürdürüldüğü Hatay’da yurttaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medya uygulaması X’te (Twitter) tepkiler şöyle dile getirildi:

 

 

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.