ManşetMedya-İnternetTürkiye

Hakkında soruşturma açılan gazeteci Fatih Altaylı koşullu serbest bırakıldı

0
Fotoğraf: DepoPhotos

Gazeteci Fatih Altaylı, “suçu ve suçluyu övme” ile “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçlamaları çerçevesinde yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında ifade verdi.

Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi‘nde yaklaşık bir saat süren ifade işlemi sonrasında Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği‘ne sevk edildi. Mahkeme de Altaylı’yı, bu koşullarla serbest bıraktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı’nın 1 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin‘e Destek, İsrail‘e Lanet” yürüyüşü sonrası bir vatandaşa saldıran kişi hakkında “Eline sağlık” ifadesini kullanmasıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan soruşturma başlatmıştı. 

 24 Aralık 2023’te yayımlanan YouTube videosunda Ankara‘daki “İsrail ve PKK‘ya Lanet Mitingi” katılımcılarına yönelik sözleri sebebiyle de Fatih Altaylı’ya  “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçlamasıyla da ayrı bir soruşturma açılmıştı.

Diyanet’ten Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu
Akbelen’in hikayesini anlatan gazeteci Osman Çaklı ifadeye çağrıldı

Fatih Altaylı: ‘Hiçbir şey demedim’

Altaylı, konuyla ilgili olarak YouTube kanalında yaptığı açıklamada, “Tweette tek bir şey söyledim: ‘Elinize sağlık.’ Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü. Sanki ben yumruk atana ‘Eline sağlık’ diyormuşum. Halbuki ben hiçbir şey demiyorum. Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum,” ifadelerini kullanmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.