TürkiyeGündemİfade ÖzgürlüğüManşet

Habertürk, HDP’lileri ‘evrensel yayın ilkeleri’ gereği davet etmiyormuş

0

Habertürk televizyon kanalında sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın HDP’lilerin neden programlara davet edilmediğine ilişkin ‘bu bir tercihtir’ açıklamasının ardından, kanalın diğer sunucuları Veyis Ateş ve  Mehmet Akif Ersoy da bir açıklama yaparak HDP’yi programlara davet etmeyeceklerini dile getirdi. 

‘Davet etmiyoruz, etmeyeceğiz’

Veyis Ateş ana haber bülteninde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de…

Televizyonun bir diğer program sunucusu Mehmet Akif Ersoy da sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Devletin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; Vatanımızı Milletimizi ve Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda, PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz.”

HDP’den tepki: Vatan, devlet tapulu malınız mı?

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık,  “Bunca laf kalabalığının özeti: İktidar kime izin verirse onu yayına alırız” paylaşımıyla Ersoy’u eleştirirken HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit,  “Devlet, millet, vatan tapulu malınız mı? diye sordu.

Didem Arslan‘ın HDP’lileri kanala konuk almamalarını “Kamu televizyonu değil, özel sektörüz. Bu bir tercihtir” sözleriyle açıklamasına tepki gösteren HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Gazetecilik tercih değil, hakikat arayışıdır” demişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.