TürkiyeEğitimManşet

Habertürk: Boğaziçi Hukuk Fakültesi’nin yeni dekanı Prof. Dr. Selami Kuran olacak

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi‘ne Melih Bulu‘nun rektör olarak atanmasına yönelik tepkiler devam ederken Resmi Gazete’de yayınlanan kararla kurulan Hukuk Fakültesi’nin yeni dekanın kim olacağı netleşmeye başladı.

Habertürk’te yer alan haberde yeni fakültenin dekanının Marmara Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran olacağı belirtildi.

Haberde “Türkiye’de önde gelen milletlerarası hukuk uzmanı olan Kuran’ın Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ağırlıklı olarak milletlerarası hukuk alanında öne çıkan akademisyenlerle çalışacağı ve fakülteyi bu alanda araştırma fakültesi haline getirmeyi hedeflediği öğrenildi” ifadeleri yer aldı.

Eski AKP milletekili aday adayı

Rektör olarak atanan Melih Bulu gibi Kuran’ın da 2015 yılında yapılan genel seçimlerde AKP milletvekili aday adayı olduğu belirtiliyor.

Kuran aynı zamanda AKP’ye yakınlığıyla bilinen 24 TV, A Haber, Ülke TV gibi kanalların düzenli konukları arasında yer alıyor.

Öncesinde ise Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) Merkez Yönetim Kurulu’nun yedek üyesi olduğu öğrenildi.

Barış Akademisyenleri’ne soruşturma

Aynı zamanda Kuran’ın Marmara Üniversitesi’ndeki “Barış İçin Akademisyenler” metnine imza atan 32 akademisyen hakkında başlatılan disiplin soruşturmasında etkin rol oynadığı biliniyor.

Kendisinin de yer aldığı üniversite bünyesinde kurulan Soruşturma Komisyonu, akademisyenlerin “devlet memurluğundan çıkarılmasını” önermiş, 32 isim hakkındaki bu öneriyi Rektörlük de uygun bularak YÖK’e göndermişti.

Soruşturma komisyonunda Prof Dr. Selami Kuran’ın yanı sıra Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Turan Yıldırım, Prof. Dr. Ahmet Gökcen ve Prof. Dr. Talat Canbolat ile Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Akman yer alıyordu.

Selami Kuran hakkında

Prof. Dr. Selami Kuran lisans, yüksek lisans ve doktorasını İsviçre‘de Zürih Üniversitesi Hukuk ve Siyasal Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. Doçentlik ve profesörlük unvanlarını Marmara Üniversitesi’nin akademik kadrosundayken edindi.

Fakültenin Milletlerarası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı olan Kuran, aynı zamanda İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat.

Alman-Türk Hukukçular Birliği Kurucu Üyesi olan Prof. Dr. Kuran’ın, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası ile Türk Alman İş İnsanları Derneği üyeliği de bulunuyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.