LGBTİ+Manşet

Günseli Anne: Çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin

0

Koronavirüse karşı alınan karantina tedbirleri dolayısıyla LGBTİ+‘lar zor günler geçiriyor. Cinsiyet kimlikleri ve/veya cinsel yönelimleri aileleri tarafından kabul edilmeyenler başta olmak üzere, toplumun bu kesimini özellikle hedef gösteren açıklamalar ise durumu onlar açısından daha da güçleştiriyor.

Bu olağanüstü dönemde konuyu daha iyi anlamak adına, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları Derneği‘nden (LİSTAG) Günseli Dum ile ayrımcılığı ve “aile olmak” kavramını konuştuk.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin zor günler geçirdiğini söyleyen Dum, özellikle LGBTİ+‘ların karantinadan daha çok etkilendiğini belirtti. Dum, Diyanet‘in 24 Nisan tarihli hutbesinde geçen, LGBTİ+’ların salgının nedeni olarak gösterilmesi yolundaki ifadelerin LGBTİ+ ailelerini tedirgin ettiğini söyledi.

‘LGBTİ+ fobinin dindar olmakla ilgisi yok’

Dum, Türkiye’de dindar LGBTİ+’lar da olduğunu hatırlatarak, Müslüman ya da başka bir dinden olmanın, LGBTİ+ karşıtı olmak anlamına gelmediğini vurguladı. Dum, ayrımcılığın yaratacağı tehlikelerin altını çizdi:

Salgınla çocuklarımızı ilişkilendirmek topulmu kin ve nefrete sürüklüyor. Zaten toplumumuzda kadın ve LGBTİ+ cinayetleri oldukça fazla. Bu söylemleri duyan toplumdaki bazı kişiler bunu daha çok benimseyip bizim çocuklarımıza zarar verebilirler. Öyle bir şey olursa bu demeçleri veren devlet yetkilileri nasıl rahat uyuyacak?

‘LGBTİ+’lar yaşam hakları için mücadele ediyor’

Dum, devlete bağlı kurumlardan gelen “eşcinselliğin fıtrata aykırı olduğu”, “aile birliğini bozan bir şey olduğu” yolundaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı gibi, çocuklarını kabul edemeyen ailelerde şiddete de yol açtığını söyledi.

LGBTİ+’ların Türkiye’de, evlenme ya da evlat edinme gibi medeni haklar bir yana, yaşam hakları için mücadele vermeye ettiğini belirten Dum, bu durumda “aile birliğini zedeleme” gibi iddiaların anlaşılır olmadığını söyledi ve “çocuklarımızın üzerinde ellerini çeksinler” dedi.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.