İklim ve EnerjiManşet

Güney Yarımküre’nin en büyük kaya petrolü rezervine dokunulmayacak

0

Brezilya’nın Parana eyaletinde bulunan Güney Yarımküre’nin en büyük kaya petrolü rezervlerinin kalıcı olarak yer altında tutulmasına karar verildi.

Brezilya’nın Parana Eyaleti, kaya petrolü rezervlerini kalıcı olarak yer altında tutma kararı aldı. Hidrolik kırılma ile kaya petrolü çıkarılmasına karşı koalisyonların kurulması, her seferinde bir belediyenin katkısıyla, altı yılı bulmuştu. Ancak artık resmi olarak yasaklandı.

İklim Haber’den Gülce Demirer’in haberine göre, içinde uzmanların, öğretmenlerin, çiftçilerin, politikacıların, gönüllülerin ve halkın bulunduğu bir topluluk ile birlikte gerçekleşen direniş, uzun yıllar süren mücadelenin ardından bu kararın alınmasını sağladı. Parana’da daha önce petrol sondajına karşı geçici bir yasa konulmuştu ancak artık yasa resmi olarak kalıcı hale getirildi.

Bu yasa sonucunda:

  • Güney Yarımküre’de bulunan, Marcellus’un üç katı büyüklüğündeki, en büyük kaya petrolü rezervi yerin altında tutulacak.
  • Açık artırmaya sunulmuş olan 123 belediyenin güvenliği sağlanacak.
  • Petrol sondajından doğrudan etkilenecek 12.5 milyon insanın güvenliği sağlanacak.
  • Yasa, Brezilya tarihinde öncülük ederek su kaynaklarını, insan sağlığını, tarımı ve ekonomiyi koruyacak. Kararın, diğer devletlerin de petrol sondajına hayır demesi için örnek olacağı söyleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.