DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Güney Afrika lideri Ramaphosa: Seyahat kısıtlaması işe yaramaz, herkes aşı olmadan kimse güvende değil

0

Ülkesine ve Güney Afrika’daki kardeş ülkelere seyahat kısıtlaması uygulayan tüm ülkeleri, kararlarından geri dönmeye ve kısıtlamaları kaldırmaya çağıran Ramaphosa, kısıtlamaların, Covid-19’dan etkilenen bölge ülkelerinin ekonomisinde çok daha olumsuz etki yaratacağını, bu durumun da salgınla mücadele kapasitelerini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Cyril Ramaphosa.

Rampohosa, “Bir avuç ülkeye seyahat yasakları getirmenin bu varyantın yayılımını durduracağına inanmak saflık olur. Dünyanın geri kalanını kapatan bir ada ülkesi değilseniz bu virüs dünyaya yayılacaktır” diye konuştu.

Aralarında Türkiye, İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri‘nin de bulunduğu çok sayıda ülke, 25 Kasım’da Omicron varyantının tespit edilmesini takiben Güney Afrika Cumhuriyeti başta olmak üzere bazı Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamaları getirmişti.

Güney Afrika, halihazırda gece yarısından sabah 04.00’e kadar sokağa çıkma yasağını içeren ve en alt tedbir seviyesi olan 1’inci seviye tedbirleri uyguluyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.