ManşetTürkiye

Grup Yorum üyeleri serbest bırakıldı

0

18 Ocak’ta yedi ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan  100’e yakın kişiden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 41 kişinin savcılık işlemleri tamamlandı. Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 11 avukatın da bulunduğu 41 kişinin öğle saatlerinde başlayan savcılık sorguları yaklaşık 11 saat sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 40 şüpheli, TMK 10. Madde ile yetkili cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

ÇHD üyesi avukatlar Güray Dağ ile Gülvin Aydın, Grup Yorum üyelerinin tamamı olmak üzere 13 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlardan isimleri öğrenilebilen dokuz kişi şunlar: “Pınar Hanoğlu, Güneş Seferoğlu, Özlem Küçük, Damla Sandal, Selma Altın, İnan Altın, Caner Bozkurt, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın ise savcılıktaki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

ÇHD’DEN AÇIKLAMA

Şüphelilerin savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından ÇHD adına yapılan açıklamada, var olan durumun asla kabul edilmediği belirtildi.

Operasyonun Çağdaş Hukukçular Derneği’ne yönelik olduğu savunulan açıklamada, ”Arkadaşlarımızı buradan almadan gitmeyeceğiz. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Tüm suçlamalar müvekkillerin kişilikleriyle, siyasi görüşleriyle ilgilidir” denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları ve Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 68 kişiye yönelik gözaltı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada şüphelileri “Kozmik bilgileri kodlayarak başka ülkeler lehine ajanlık yapmak”la suçlamıştı.

Grup Yorum’a Taksim Metrosu içinden destek

Grup Yorum üyelerinin Çağlayan Adliyesi’nde sorgusunun sürdüğü sırada Adliye dışında toplanan kalabalık grubun türkülerini hepbir ağızdan söyleyerek desteklerini gösterirken bir destek de Taksim Metrosu içinde müzik icra eden sanatçılardan geldi. Grup Yorum’un “Boran Fırtınası” eserini çalan müzisyenlerin videosu sosyal medyada en çok paylaşılan görüntüler arasında yer aldı.

(Ntvmsnbc, İmc.tv, Bianet, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.