ManşetTürkiye

Gözler çekilme için bugün Kandil’de

0
PKK’nin Türkiye’den çekilme kararını açıklayacağıbasın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, Kandil Belediyesi’nde toplandı.

Çerçevesi İmralı’da Abdullah Öcalan’la MİT tarafından belirlenen PKK’nin silahlı gruplarının Kuzey Irak’a çekilmesi yönündeki süreçte sona gelindi.

PKK’nin Kuzey Irak’taki yöneticilerinin yapacağı basın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, örgüt tarafından Kandil Belediyesi’nde toplanmaları için yönlendirildi. Gazetecilerin 1 saat içerisinde basın toplantısı yapılacak yere götürüleceği ifade edildi.
“Üç aşamalı yol haritası”

Fırat Haber Ajansı’na konuşan PKK’nin 4 numaralı ismi Mustafa Karasu, PKK’nin siyasi sürece katılması kapsamında uygulamaya geçirilen üç aşamalı çözüm projesini şöyle aktardı: “Birinci aşama, belli konularda anlaşma temelinde bir çatışmasızlığı ifade ediyor. Önderlik aynen şöyle söylüyor: ‘Temel ilkelerde anlaşma temelinde çatışmasızlığın sağlanması’. Kürt Özgürlük Hareketi ateşkes yapıp güçlerini çekecek ama bazı temel konularda anlaşma ve Meclis’in karar alması, komisyon kurulması kaydıyla geri çekilme sağlanacak.

Geri çekilme sürecinde yol haritasının olması, yol temizliğinin yapılması da var… BDP ‘yüzde 10 barajının kaldırılması, seçim kanununun değiştirilmesi, terörle mücadele yasanının kaldırılması’ diyordu. Bunlar da geri çekilmeyle birlikte ikinci aşamada olacak şeylerdir. Yani birinci aşamada geri çekilme başlayacak, geri çekilmenin başlamasından sonra da bu yol temizliği yapılacak. İkinci aşamada anayasal ve yasal değişiklikler gerçekleşecek. Üçüncü aşama ise normalleşme aşamasıdır. O nedir? Anayasal ve yasal değişiklikler yapıldıktan sonra onlar pratiğe geçecek ve çözüm olduğu görülecek.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.