Dünya

Gözlemciler bir ay daha Suriye’de

0

Arap Birliği yetkilileri, dışişleri bakanları komitesinin Suriye’deki gözlemcilerin görev süresinin bir ay daha uzatılmasını tavsiye ettiğini açıkladı.

Yetkililere göre Suriye kriziyle ilgilenen komite tavsiye kararını 22 üyeli Arap Birliği’nin Kahire’deki toplantısı sırasında aldı. Halen Suriye’de görev yapan 165 gözlemciye daha fazla zaman tanınmanın yansıra sayılarının arttırılması da bekleniyor.

Muhalif Suriye Ulusal Konseyi, Arap Birliği’nden gözlemcileri çekmesini ve krizi BM Güvenlik Konseyine havale etmesini istiyor. Muhalif eylemciler Suriye hükümetini gözlemcileri aldatmak ve askeri operasyonlara devam için kamuflaj olarak kullanmakla suçluyor.

İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünden Rami Abdül-Rahman hükümet kuvvetlerinin Şam’ın banliyölerinden Douma’da bir cenaze töreni sırasında isyancılarla çatıştığını bildirdi. Çatışmada dört kişinin öldüğü haber veriliyor.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA Şam’ın dışında bir Tuğgeneral ile iki subayın göreve giderken silahlı bir grup tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

BM, Suriye’de şiddet olaylarında bugüne kadar 5,400 kişinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyor. Şam hükümeti ise 2 bin asker ve polisin öldürüldüğünü önesürüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.