Türkiye

Gözaltına alınan iktisatçı Sönmez serbest bırakıldı

0

İktisatçı- yazar Mustafa Sönmez, tweet atarak Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği, halkı kin ve nefrete teşvik ettiği suçlamalarıyla önceki gece yarısı evinden gözaltına alındı. Adliyeden serbest bırakılan Sönmez, “Sabahın üçlerinde benim de kapım çalındı. Bu su hiç durmaz” dedi.


İktisatçı-yazar Mustafa Sönmez sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve nefrete teşvik” suçlamasıyla önceki gece gözaltına alındı. İfadesinin ardından Kartal Adliyesi’ne getirilen Sönmez, serbest bırakıldı. 

Sönmez, serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından “Sabahın 3 lerinde benim de kapım çalındı, nezarette ağırlandım, ifade sonrası serbestim. Arayan, ilgilenen herkese teşekkürler. Bu su hiç durmaz” ifadeleriyle duyurdu.

Beşiktaş-Başakşehir maçı öncesi attığı “Çarşı başladı, devamı geliyor, hele ki tribünler bugün çok şenlenecek” notuyla paylaştığı video nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını belirten Sönmez, “Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasını bu twite bina etmişler. Neresinde hakaret var benim yazdıklarımın? Video zaten ortalıkta. CB’ye hakaret edeceğim de ne olacak? Bizim derdimiz demokrasi katliyle. Hala gece 3’te evden yazar götürülüyor. Dünya bunu konuştu, İyi mi oldu?” diyerek tepki gösterdi.

Sönmez, soruşturma dosyasında paylaştığı başka tweetlerin de hakaret suçuna delil olarak gösterildiğini kaydetti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.