Yeşeriyorum

"Göle Su Gelene Kadar, Kurbağanın Gözü Çıkar"

0

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin 2008 Temmuz ayından bu yana benim gibi milyonlarca emekçinin mağdur edilmesi tepki gösterilmeyecek gibi değil. KEY hesaplarında biriken paraların sahiplerine yani bizlere gerçek faizi ile birlikte ödenmesi, uzatmalardan kaynaklı gecikme faizlerinin de hesaba katılması ve öyle ödenmesi gerekirken, yapılan son açıklamalar 1555 Tl. Ödeneceği yönünde. O da 108 ay tam kesinti yapılan emekçilere.

Siz idare olarak hem KEY hak edişlerini rötarın rötarı şeklinde ödeyeceksiniz (son tarih 31 Mart 2011) hem de “piyasa”nın en düşük faiziyle nemalandıracaksınız. Kırıntıyı bile vermemek için bin dereden su getireceksiniz.

Su demişken AKP Hükümetinin KEY ödemelerindeki tutumu güzel mi güzel bir öz deyişimizi hatırlattı. “Göle su gelirmiş ama kurbağanın da gözü çıkarmış” Bu özlü sözümüzdeki durum biz emekçilerin KEY paralarını beklememize tam da denk düşen bir ifade zannederim.

Emekçilerin KEY hesaplarında biriken alacaklarının ödenmesinin ertelene, ertelene yüz binlerce emekçinin mağdur edildiği gerçekliği ortada dururken,. Hükümet’in IMF, Dünya Bankası ve sermaye kesimlerinin alacaklarına ilişkin ödemeleri bir gün bile sektirilmiyor.,(12 Mart günü 11 Milyar dolar üzerinde dış borç anapara ve faiz ödemesi gerçekleştirilecek. Merkez Bankası açıklaması. Gazeteler)

Emekçinin KEY ini ötele İMF ve dünya Bankasına sakın geciktirme. İşte hükümetin “adaleti” bu .

Ertelemelerde öne sürülen gerekçeler inandırıcı olmadığı gibi, milyonlarca emekçi beklentiye sokularak, her seferinde hayal kırıklığı yaşatılmaktadır. Eğer hükümet, 2010 veya 2011 yapılacak bir genel seçimler öncesine denk getirerek bundan nemalanmayı umuyorsa biz emekçiler artık bu zokayı yutmayacağımızı altını çize, çize şimdiden duyurmak isteriz.

Maaşlarımızdan kesinti yapıldığında gecikmeyenlerin bugün bu kadar rahat olmalarının hesabını emekçiler soracaktır. Hükümet Yaşadığı ekonomik ve siyasi krizin faturasını emekçilere çıkartmamalıdır. Kaldı ki, her uzatma faiz oranlarında da yeni hesaplamaları zorunlu kılmaktadır. KEY hesaplarında biriken paralar sahiplerine gerçek faizi ile birlikte ödenmekle birlikte, uzatmalardan kaynaklı gecikme faizleri de hesaba katılmalıdır ki “adalet” yerini bulsun.

Tasfiye Halide ki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, hükümetin kararlarını ifade ederken “ ilk listenin 1 milyon 665 bin kişiye yaklaşık 560 milyon lira ödemeyi ön gördüğünü” belirterek yasa gereği her üç ayda yayınlanan listelerle 2011 Mart 31 ine kadar pey der pey ödeme yapacaklarını emekçilerin gözünün içine baka, baka söylüyor.

Diyelim ki 31 Mart 2011 tarihinde listelerde adımızı göremedik!(burası böyle bir ülke sehven insan ölür)  o zaman yargı yolu açılıyor eh! En iyi ihtimal 9-10 ay da yargı süreci bulduk mu 2012 Ocak –Şubatını ..Ne demiştik İMF ye Dünya Bankasına  sektirmeden emekçiye  seeeeektire.,seeeektire Eh ! İşinize geliyorsa AKP nin “Adaleti” böyle.

Göksel Rıza ÖZKAN

Niğde Eğitim Sen Başkanı

KESK Niğde Dönem Sözcüsü

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.