Manşet

Göktürk’e sabah baskını: Yurttaş iş makinelerine karşı direniyor

0
Kaynak: Twitter

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ziraat Bankası’na ait İstanbul Kemerburgaz’daki 224 bin metrekarelik devasa araziyi yapılaşmaya açtı.

Demirören Holding’in Ziraat Bankası‘ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği ve kredi borcunu ödemediği için Ziraat Bankası’na devredilen araziye lüks konut projesi inşa edilecek.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk‘ün aktardığına göre; 1980’den bu yana açık yeşil alan olarak kullanılan bölgeye bu sabah saat 6.00’da iş makineleri ve Çevik Kuvvet eşliğinde baskın yapıldı.

Yıllardır bu bölgede bulunan ve yeşil alanlarının imara açılmasını istemeyen yurttaşlar ise araçlarını yola çekerek ve site girişini kapatarak iş makinelerinin alana girmesini engellemeye çalıştı.

Site girişinde toplanarak iş makinelerinin girişini engellemeye çalışan yurttaşlara polisler müdahale etti. Bir yurttaş yaralandı, bazı yurttaşlar ise müdahalenin ardından fenalaştı.

Göktürk Yeşil Kalsın Platformu tarafından yapılaşmaya ilişkin şu açıklama yapıldı:

”Biz Kemerköylüler evlerimizi satın alırken yeşil alanlarımız ile birlikte satın aldık ve ortak yönetim planına yeşil alanları kaydettirdik. Davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanlarımız ele geçirilmeye çalışılıyor.

Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyor. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz.”

Bölge sakinlerinin avukatı Koray Cengiz, yurttaşlar tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktığını açıkladı.

Kararın ulaşmasının ardından kepçe durduruldu. Yurttaşlar kepçe bölgeden ayrılana kadar nöbete devam edecek.

Öte yandan konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP İstanbul İl Milletvekili Gökan Zeybek, şu ifadeleri kullandı:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.