ManşetTürkiye

Gökçek’ten TOMA’lar eşliğinde doğa katliamı

0
Ankara Yunus Emre Yeşil Alanı gece yarısı Çevik Kuvvet ve TOMA eşliğinde yapılan operasyonla tarihe karıştı!
Anakent Belediyesi’nin Yenimahalle-Şentepe arasına yapacağı teleferik hattının bir istasyonunu olan Yunus Emre Yeşil Alanı’na dün sabaha karşı03.00’te Çevik Kuvvet ve TOMA eşliğinde operasyon yapıldı. Ağaçlar kepçelerle yerlerinden söküldü. Yunus Emre Yeşil Alanı artık tarihte kaldı. Cumhuriyet Ankara yeşil ve ağaç katliamını dakika dakika görüntüledi.

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in seçimlerden önce en azından bir bölümünü açmak istediği Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın bir istasyonunun üzerine kurulacağı Yunus Emre Yeşil Alanı artık yok. Belediye, yeşil alanı inşaata açmak için daha önce iki girişimde bulunmuştu. Birinde inşaat paravanları alanın çevresine çekilmiş, tepki nedeniyle paravanlar birkaç saat sonra sökülmüştü. Ardından geçtiğimiz cuma günü saat 23.00 sularında ağaç sökme makineleriyle bölgeye gelen bir ekip 3 ağacı sökmüştü. Çevreden yurttaşların bölgeye gelmesinin üzerine ekipler daha fazla ağaca zarar vermeden bölgeden ayrılmıştı.

Yeşile operasyon

Ancak Anakent Belediyesi dün sabah 03.00 sularında Yunus Emre Yeşil Alanı’na kalabalık bir grupla geldi. Anakent Belediyesi ekiplerine çevik kuvvet polisi, bir TOMA, zabıta ve iki otobüs dolusu sivil giyimli insanların eşlik ettiği gözlendi. Yeşil alana gelen araçlar arasında Anakent Belediyesi’nin inşaat atıklarını toplama araçları da yer aldı. Kalabalık koruma eşliğinde yeşil alana giren ekipler, ağaçları “dümdüz” etti. Kepçe türü iş makinelerinin kullanıldığı operasyon sonucunda Yunus Emre Yeşil Alanı’nda bir tek ağaç bile kalmadı. Sökülen ağaçlar Anakent Belediyesi’nin kamyonlarına yüklenerek başka bir yere götürüldü.

35 Karaçam yok oldu

Belediyenin gece yarısı operasyonu ile yeşil alanda bulunan 30 yaşındaki 35 karaçam ağacı yok oldu. Ayrıca bin 700 metrekare büyüklüğündeki alana da ilk fırsatta Leitner firması tarafından teleferik hattının bir istasyonunu yapılacak. Ankara için bir ulaşım aracı olup olmadığı konusunda şehir plancılarının olumsuz görüş belirttiği teleferik için Yenimahalle böylece bir yeşil alanını daha kaybetti. Yenimahalle’nin merkez bölgesi yeşil alan ve otopark açısından ciddi yoksunluk yaşıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.