ManşetTürkiye

Gökçek’in bürokratına ‘çete lideri’ davası

0
Ankara’da çökertilen suç örgütünün kurucusu Anakent İmar Komisyonu Başkanı Nadir Koç çıktı. Zanlı hakkında 118 yıla kadar ceza istendi.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre;
Anakent Belediye Meclisi İmar Komisyonu BaşkanıNadir Koç hakkında“silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla dava açıldı.“Adam öldürmeye teşebbüs ve yağma”gibi maddelerden de suçlanan Koç’un 118 yıla kadar hapsi istedi. İddianamede Koç’un yanı sıra başkentin yeraltı dünyasının isimlerinden Nihat Dal ve Erdal Şimşek dahil 53 kişi sanık olarak yer aldı. Suç örgütünün Ağrı’dan kiralık katil getirdiği iddianamede anlatılırken, telefon görüşmelerinde şüphelilerin silahtan “kuzu” olarak bahsettiği tespit edildi. Belediye Başkanı Melih Gökçek ise halen Nadir Koç’u görevden almadı.

Ankara Terörle Mücadele Başsavcı Vekilliği tarafından hazırlanan 200 sayfalık iddianameyi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. İddianamede; Nadir Koç, Nihat Dal, Adnan Beker ve Erdal Şimşek’in suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu belirtilirken, “Suç gürütü, Ankara’da yıllardır cebir, tehdit, şiddet ve silah ile kanun dışı eylemler sergileyen, soruşturma öncesinde gerçekleştirdikleri eylemlerin münferit bir olaymış gibi adli makamlara intikal etmesi veya mağdurun kendisi ve ailesine zarar verecekleri şüphesiyle şikayetçi olmaması gibi bir çok nedenlerle önüne geçilemeyen ve gittikçe güçlenen mafya tarzı bir suç örgütlenmesidir. Örgütün yağma, kumar, cinayet dahil oldukça geniş suç portföyü bulunmaktadır” denildi. Nadir Koç hakkında silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, adam öldürmeye teşebbüs, hakaret, 4 kez yağma suçu, 3 kez yaralama, 2 kez tehdit suçlarından 118 yıla kadar hapsi istendi. Nadir Koç’un yönettiği suç örgütünün 2 milyon 750 bin liralık 4 yağma suçu işlediği iddianamede anlatıldı. İddianamede delil olarak telefon dinlemeleri yer aldı. Nadir Koç’un diğer şüphelilerle çok sayıda görüşmesi dinlemeye takıldı. İddianamede, şüphelilerin belediyeki işlerini Nadir Koç üzerinden çözdükleri anlatıldı.
Ağrı’dan kiralık katil

İddianameye göre, örgüt yönetici Erdal Şimşek, Karanfil Sokak’ta Telefon Borsası’nı basarak sahibi Muzaffer Gürbüz ile girdiği çatışmada yaralandığında, adamları durumu hemen Nadir Koç’a telefonla bildirdi. Koç ise haberi alır almaz Şimşek’i hastanede ziyaret gitti. Bu durum telefon görüşmelerine yansıdı. İddianamede, Şimşek’in öcünü almak için adamlarını Ankara Adliyesi’nin çevresinde pusuya yatırdığı ve Gürbüz’e yönelik saldırı planladığı anlatıldı. Bu plan yapılan teknik takip sayesinde önlendi. Erdal Şimşek’in Muzaffer Gürbüz ve adamlarına karşı silahlı eylem yaptırmak için “kiralık katil” olarak Ağrı’dan Hasan Karakaya adlı kişiyi getirdiği savunuldu. Hasan Karakaya, dinlemeye takılan görüşmesinde Şimşek’e “Ben dedim abim bana bi emir versin, ben katliam yapıyım, abi ben sana hizmetkarım abi” dedi. 1992’de cinayetten içeri giren ve 2001 affıyla çıkan Karakaya, başka bir görüşmesinde Kürtaş Yılmaz, Sedat Peker gibi isimlerle yattığını anlatıyor.
Silaha kuzu  demişler

Dava kapsamında tutuklu olan Erdal Şimşek’in, bir görüşmesinde örgüt üyesinden silah pazarlığı yaparken şifreli konuştu. Şimşek, “Kuzu kaç tane, dana kaç tane” derken, şüpheli Mücahit Bakan, “Kuzu üç dana üç. Abi kuzular çok iyidir. Sıfır hepsi poşettedir. (…) Abi o danalar var ya on altı yaşında ha” şeklinde yanıtlar veriyor.

Örgüte haberle destek

Sanıklar arasında yer alan Sabah gazetesinin Ankara Eki’nde o dönem yazarlık yapan Ersin Ramoğlu ile haber müdürlüğü yapan Temel Eren ise örgüte yardım etmekle suçlandı. İki isim, 300 bin lirası örgüt tarafından yağmalanan işadamı Kemal Muratoğlu aleyhinde gazetenin Ankara ekinde haber yaptıkları anlatıldı. Ersin Ramoğlu’nun, Adnan Beker ile yaptığı “Manşet yaparız, yani orda a… k…. onun hiç merek etme sen”, “Nerdesiniz oğlum ya ne orhan arar ne sen ararsın. Lan bugün gastenin manşetini size ayırdık yani adam bi aramaz mı” şeklindeki görüşmeler dinlemeye takıldı.

İddianamede, örgüt adına suç işleyerek cezaevine giren Erdal Ocaklı’nın kendisine ve ailesine gönderilmesi gereken haftalık paraların düzenli olarak gönderilmesi üzerine Atakan Kaya ile görüştüğü belirtildi. Bu görüşmede Ocaklı’nın cezaevinden çıktıktan sonra örgüt yönecisi Nadir Koç ile gereken ne ise görüşeceğini ifade ettiği kaydedildi. Ocaklı, görüşmede “Nedir la bu? Ben burda adam da vurdum. Telefon dinleniyorsa dinlensin. Ben adam vuruyom da adam benlik bi şey mi vardı, çoluk çocuğumun rahat etsin diye yaptım ben bu işleri. Vallaha ben çıkıyım, çıktığım gün Nadir Koç’a gidip diyeceğim ki abi böyle böyle…” diyor. Bu görüşme sonunda Erdal Şimşek, bir adamına cezaevine giderek Ocaklı’ya haftalık 300 vermesini istiyor.

İddianamede yer alan ifadeye gire “2012/06” adlı gizli tanık Uğur Ödemir’in öldürülmesi talimatını Nihat Dal’ın verdiğini kaydetti. Gizli tanık 2012/01 ise “Nadir Koç, bu yapılanmanın en tepede yer alan ve sözün üstünde sözü olmayan, ilk ve son sözü söyleyen kişidir. Yapılanmada baba figürü Nadir Koç’tur” iddiasında bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.