ManşetTürkiye

‘Gökçek, Ankara’yı 24 bin kat borçlandırdı’

0
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, vadesi ertelenen borçlar itibariyle Ankara’yı 24 bin kat daha fazla borçlandırdığını, Ankaralının geleceğini ipotek altına aldığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis’te düzenlediği basıntoplantısında, Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1993 yılında vadesi geçmiş borcunun 52 bin 60 dolardan, 24 bin kat artarak 2011 yılında 1 milyar 272 bin dolara yükseldiğini belirtti. Nazlıaka EGO’nun borcunun da aynı süre içinde 88 kat arttığını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, bu borçların Murat Karayalçın döneminde ”çarçur edilmek için” alındığı gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını söyleyen Nazlıaka, ”Ancak bu borçların her biri, Ankaralıların yaşam standardını yükseltmek amacıyla üretilmiş olan projelerin kredilendirme borcudur” dedi.

Nazlıaka, bunların yalnızca belediyenin Hazine’ye ödemesi gereken borçlar olduğunu, bunun dışında belediyenin Maliye Bakanlığı, tedarikçiler, bankalara olan borçları da bulunduğunu kaydetti.

Aylin Nazlıaka, şöyle devam etti:
”Yıllardır hizmet yerine laf üretmeyi kendisine bir siyaset biçimi olarak benimsemiş olan Melih Gökçek, sık sık ‘Ben hizmet veremiyorum. Çünkü bunlar Murat Karayalçın döneminde yapılan borçlardır’ diyor. ‘Hizmet veremiyorum’ bölümü doğrudur. Ama hizmet verememesinin tek gerekçesi beceriksizliği, kişisel başarısızlığıdır. Siyasetçi çözüm üretmek için vardır, yakınmak için değil. Tam 19 yıldır bu şehri yönetmektedir. Kendi beceriksizliğine bahane buluyor.

19 yıl boyunca Ankara’nın bütçesini yöneten Melih Gökçek, vadesi ertelenen borçlar itibariyle bakıldığında tam 24 bin kat daha fazla Ankara’yı borçlandırmıştır. Ankaralının geleceğini ipotek altına almıştır. Yüzü kızarmadan Sayın Murat Karayalçın dönemini suçlamaktadır.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri CHP’li belediyelerin önünde kamp kurarken, neden Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak soruşturma açmamıştır?”

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.