EğitimLGBTİ+Manşet

Karne törenindeki gökkuşağı nedeniyle açığa alınan öğretmen için imza kampanyası

0

Karne dağıtım töreni sırasında okul bahçesine kurulan süslemelerdeki gökkuşağı nedeniyle hedef gösterilen Sarıyer Emirgan İlkokulu Müdürü Emine Kızıldağ’ın görevine yeniden getirilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Melih Gökçek de Emine Öğretmen’i sosyal medyada hedef göstermişti.

“Haksız yere açığa alınan Emine Öğretmen görevine dönsün” talebiyle açılan kampanyaya şu ana kadar yaklaşık bin beş yüz imza atıldı. Orhan Özdemir tarafından açılan kampanyanın açıklama metninde ise şu ifadelere yer verildi:

“Öğretmenimiz bir iftira yüzünden görevinden alındı! 16 Haziran’da Sarıyer Emirgan İlkokulu’nda karne dağıtım töreni sırasında okul bahçesine kurulan ve önünde fotoğraflar çekilen süslemelerdeki renklerin LGBT’yi çağrıştırdığını iddia ederek sosyal medyada bir fotoğraf paylaşıldı ve fotoğraftaki öğretmen hedef gösterildi. Bunun üzerine fotoğrafta yer alan okulun müdiresi Emine Hanım, görevden alındı. Gökkuşağı ne zaman suç oldu? Renkler ne zaman yasaklandı? Emine öğretmen herkesin sevdiği, tanıdığı ve asla bu suçlamalarla işi olmayan bir eğitimci. Haksız yere linç edilen ve görevinden alınan Emine Öğretmen için adalet istiyoruz! Hocamızın yanındayız.”

İmza kampanyasına katılmak için buradan imza atabilirsiniz.

Gökçek, Emine Öğretmen’i şu sözlerle hedef göstermişti:

Türkiye’de hakim iktidar partileri tarafından sürekli dile getirilen LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri dolayısıyla LGBTİ+ bayraklarında yer alan gökkuşağı dahi bir suç unsuru haline getirildi.

Son dönemde Onur Yürüyüşleri’nde yüzlerce insan gözaltına alınırken 18 Haziran’da gerçekleştirilen 9. Trans Onur Yürüyüşü’nde aktivistler kilometrelerce mesafe boyunca polis tarafından takip edildi ve işkenceyle gözaltına alındı. LGBTİ+ derneklerine yönelik ise sürekli bir kapatılma tehdidi söz konusu.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.