İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gökçeda Meryem Ana Panayırı da iptal: Gerekçe CİMER şikayeti

0

Her yıl 14-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Gökçeada Meryem Ana Panayırı iptal edildi. Bu yıl yapımını İmroz Eğitim ve Kültür Derneği‘nin üstlendiği ve gerekli izinlerin alındığı panayırın iptal gerekçesi CİMER‘e yapılan şikayetler.

Meryem Ana Panayırı, her yıl dünyanın her yerinden on binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor.

Dernekten yapılan açıklamada Tepeköy Muhtarlığı’nın onayı ve Gökçeada Kaymakamlığı’nın izni alınarak organize edilen panayırla ilgili şikayetlerin yapıldığını, bu ortamda panayırın organize edilmesinin mümkün olmadığını belirtildi:

Zeytinli Rock Festivali de yasaklandı: ‘Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır’

‘Bütün izinler alınmıştı’

“Geleneksel 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı’nı bu sene İmroz Eğitim Kültür Derneği olarak üstlenmeye ve elde edilecek geliri okullarımız ile Tepeköy Muhtarlığı’na bırakmak üzere yola çıktık. Başlıca amaçlarımızdan biri, günün dini anlamı vesilesiyle yüzyıllardır yapılan kutlamayı yeniden geleneksel haline döndürebilmek ve bir arada eğlenme kültürüne katkı sağlayacak bu panayırdan elde edilecek geliri de eğitim öğrenim faaliyetleri ile Tepeköy’ün ihtiyaçları için kullanmaktı.

Bu amaçla çıktığımız ve Tepeköy Muhtarlığı’nın onayı sonrası Gökçeada Kaymakamlığı’ndan izin alarak tüm hazırlığını yaptığımız Panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Yüzyıllardır imece olarak süregelen panayırımızın ticari bir faaliyete dönüştürülmeye çalışılmasına karşı olduğumuzu ifade etme ihtiyacını hissediyoruz.

‘Bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğiz’

“Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Panayır her yıl 14-16 Ağustos’ta, Meryem Ana’nın göğe yükselişinin anısına kutlanan yortuya denk gelecek şekilde düzenleniyor. Bu tarihlerde başta Yunanistan olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine dağılan adalılar ve aileleri Gökçeada’da bir araya geliyor.

Panayırda bu yıl geleneksel dans grubu, Petros İmvrios, Lambros Kafkulas ve Troia Trio sahne alacaktı.

You may also like

Comments

Comments are closed.