EkonomiManşetTürkiye

Gizli zam uygulayanlara 114 bin TL’ye varan para cezası verilecek

0

Ticaret Bakanlığı tarafından bugünkü Resmi Gazete‘de yayımlanan “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre artık gramaj ve ambalajda hile yapanlara 11 bin TL ve 114 bin TL arasında ceza verilecek.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son zamanlarda vatandaşlardan gelen gıda, temel tüketim, kozmetik ve temizlik ürünlerinde gramaj, adet azaltımı yapılarak gizli zam uygulandığına yönelik gelen şikayetler üzerine inceleme başlattıklarını açıkladı.

İncelemeler sonucunda bazı ürünlerin gramajların azaltılmasına rağmen ürünlerin değişiklikten önceki eski ambalajında bir farklılık olmadan ve satış fiyatı da aynı tutularak satıldığının belirlendiği ifade edildi.

114 bin 326 TL’ye varan ceza

Yeni düzenleme hakkında açıklama yapan Bakan Pekcan, bu düzenlemeyle hem tüketicinin hem de esnafın korunmuş olacağını kaydetti:

Tüketicilere sunulan bir malın birim fiyatını farklılaştıracak şekilde adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri gibi unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, tüketicilerde değişiklik yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlamalar her halükarda aldatıcı ticari uygulama sayılacak ve bunlara 114 bin 326 liraya varan idari para cezası uygulanacak.

Bu düzenleme ile hem tüketicilerimiz hem de söz konusu uygulama nedeniyle haksız rekabete maruz kalan dürüst esnaf ve tacirlerimiz korunmuş olacaktır.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.