ManşetTürkiye

Gizem’e Putin affı

0

Kuzey Kutup bölgesinde Greenpeace eylemine katıldığı için Rusya’da uzun yıllar sürebilecek hapis cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Türk vatandaşı Gizem Akhan artık Rusya’da sanık değil, turist sayılabilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hazırladığı ve parlamentoya onay için sunduğu kısmi af kararında aralarında Gizem’in de bulunduğu 30 çevreci Greenpeace aktivistinin isimleri de yar alıyor.

Rusya anayasasının 20’nci kabul yıldönümü vesilesiyle Putin ile insan hakları savunucuları tarafından hazırlanan kısmi affın önümüzdeki günlerde mecliste oylandıktan sonra otomatik olarak yürürlüğe girmiş olacak.

Böylece şu anda Rusya’nın ST. Petersburg şehrinde bulunmaya mecbur kalan Gizem Akhan tahminlere göre önümüzdeki hafta Türkiye’ye dönebilecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzalı kısmi af belgesinde 30 Greenpeace aktivisti yanı sıra Pussy Riot Rus punk gurubu iki üyesiyle 2012 Rusya başkanlık seçimleri sırasında meydanlarda tutuklanan yedi muhalif encin ismi de bulunmakta.

Rusya’da ilan edilecek aftan yararlanamayacak ünlü isimler ise eski Yukos petrol şirketi Başkanı Mihail Hodorkovski ile şartlı mahkumiyet alan muhalif lider Sergey Navalniy.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.