GündemManşetTürkiye

Giresun’daki sel felaketinde can kaybı dokuza yükseldi

0
Giresun‘da günlerdir etkili olan sağanak nedeniyle yedi ilçede meydana gelen sel felaketinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı dokuza çıktı. Dün,  Tirebolu-Doğankent yolunda, menfezin çöktüğü bölgede yapılan arama çalışmalarında iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, felaket sırasında kaybolan kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor

Yağışlar sonrası beşi  jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere ilk etapta altı kişi, Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldu. Sabah saatlerinden yapılan arama çalışmalarında kayıp iki kişinin daha cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı yediye yükseldi. Dün sele kapılan iki kişinin daha cenazesine ulaşıldı. 

Afetin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bölgede ekipler, üçü jandarma sekiz kayıp kişiyi arama- kurtarma çalışmaları ise sürdürülüyor. Arama çalışmalarına AFAD, AKUT ve UMKE ekiplerinin yanı sıra özel dalgıç timleri de eşlik ediyor. 

Altyapının yok olduğu bölgeye elektrik jeneratörler yardımıyla aralıklı olarak veriliyor, su ve yiyecek yardımı yapılıyor. Selde ağır hasar alan binaların yıkımına da başlandı. Yolların yıkılması nedeniyle Giresun’un bazı köylerine ise halen ulaşım sağlanamadığı belirtildi. 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.