Gezi Direnişi 10. yılında anıldı

On yıl önce Gezi Direnişi'nde hayatını yitirilenler Taksim'de anıldı. Gezi tutukluları için özgürlük talebinde bulunuldu. Taksim 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz' sloganlarına sahne oldu.

Taksim Dayanışması‘nın çağrısıyla vatandaşlar Gezi Direnişi‘nin 10’uncu yılında saat 19.00’da özgürlük, demokrasi ve adalet taleplerini yinelemek için Taksim’de bir araya geldi.

Dün (31 Mayıs) TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde bir araya gelen yurttaşlar, Gezi’de yitirilen yaşamları andı. Gezi tutukluları için özgürlük talebinde bulundu.

Taksim “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarına sahne oldu.

‣Gezi’nin 10. yıl dönümü: Karanlık gider, Gezi kalır 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR