ManşetTürkiye

Gezi Direnişçileri Çankaya’da yaşayacak

0

Çankaya Belediyesi, Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenlerin isimlerini parklarında yaşatacak.

Belediye Meclis Toplantısı’nda, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybedenlerin isimlerinin Çankaya parklarına verilmesi yönünde karara varıldı.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polisin aşırı şiddet uygulaması sonucu yaşamını yitiren Ethem Sarısülük (Ankara), Mehmet Ayvalıtaş (İstanbul), Abdullah Cömert (Hatay) ile Mustafa Sarı (Adana) ve Taksim Gezi Parkı isimlerinin, yapımı tamamlanmak üzere olan ve yeni yapılacak parklara verileceğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Türkiye tarihine geçecek ve hafızalardan silinmeyecek Gezi Parkı olaylarını, Çankaya’da da unutturmamak adına almış olduğumuz bu karar, toplumsal olayların ne denli izler bıraktığını gösteriyor. Barış, kardeşlik, güven ve hoşgörünün hakim olduğu günler geçirmeyi umut ediyorum. Sonsuzluğa uğurladığımız bu kardeşlerimiz, hafızalarda olduğu kadar parklarımızla da yaşayacaklar.” ifadelerinde bulundu. Tanık, Taksim Gezi Parkı adının da Çankaya’da sembol bir olarak yer alacağını vurguladı.

Gezi Parkı eylemlerinde, Ethem Sarısülük’ün 1 Haziran’da Ankara’daki eylemde polisin ateş açması sonrası ağır yaralanarak 14 gün sonra hayatını kaybetmesi, Mehmet Ayvalıtaş’ın 3 Haziran’da göstericilerin otoyol kapatma eylemi yaptığı sırada bir aracın ezmesi sonucu hayatını kaybetmesi , Abdullah Cömert’in 3 Haziran’da protestolar sırasında ağır darbeler sonucu hayatını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. Olaylarda ayrıca bir köprüden düşerek ağır yaralanan komiser Mustafa Sarı da hayatını kaybetmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.