ManşetTürkiye

Gerze olaylarında bir protestocu tutuklu

0

Pazartesi günü Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Yaykıl köyü’ne Anadolu Gurubu tarafından  kurulması planlanan kömürlü dev termik santrale karşı çıkan köylülerin ve diğer Gerzeliler’in protestolarında yaşanan olayların ardından gözaltılar olduğu haberleri geliyor. Öte yandan, bölgeden gelmeye devam eden görüntülerden olayların Jandarma ve de jandarma bölgesinde panzerleriyle bulunan polisten müteşekkil güvenlik güçlerinin şirketin sondaj çalışmalarını gerçekleştirmesini temin amacıyla, yolu kapatan protestoyu dağıtmak için şiddete başvurması üzerine geliştiği gözlemleniyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamaları tamamlanan 6 kişiden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, ”görevli polis memurunun görevini yaptırmamak için direnmek” iddiasıyla adliyeye sevk edilen Volkan Ö. (21), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Köylülerin avukatı Cömert Uygar Erdem ve Yeşil Gerze Platformu sözcüsü Şengül Şahin ise bugün, Çarşamba, sabah 10:30’da Açık Radyo’da (FM 94.9) Ümit Şahin ve Ömer Madra’nın sunduğu Açık Yeşil programına konuk olacaklar.

(ekolojistler.org, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.