Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Gergerlioğlu: Yarın Soylu ya da AKP mağdur olsa onların da hakkını savunurum

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun kendisini cezaevlerindeki ve polis merkezlerindeki çıplak arama iddialarını gündeme getirdiği için hedef göstermesine karşı videolu bir açıklama yayınladı.

Soylu bir açıklama yaparak “Gergerlioğlu denilen fersude FETÖ’cü bir teröristtir bunu herkes biliyor. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, bununla ilgili defalarca suç duyurusunda bulunduk, gereği yerine getirilsin” ifadelerini kullanmıştı.

‘Mağdurun kimliğine bakmam’

Gergerlioğlu, Soylu’ya cevap olarak çektiği videoda “İnsan hakları savunucusuyum mağdurun kimliğine bakmam. Ben sadece mağduriyetlere odaklandım. Yarın Süleyman soylu mağdur olsa onun da hakkını sorarım, yarın Ak Parti muhalefete düşse onların da hakkını sorarım” ifadelerini kullandı. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

‘Kral çıplak dediğim için bana saldırıyorlar’

Çekilen videoda Gergerlioğlu kendisine gelen tepkilere yönelik olarak “Süleyman Soylu bana iftira atarak ‘FETÖ’cü terörist’ demiş. Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve söyleyeceğimi burada beyan edeyim” dedi. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

Neden bana saldırıyorlar? Kral çıplak dediğim için. ‘Çıplak arama var’ dediğim için. Kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için, arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar.

Ben herhangi bir grubun üyesi olsam kimseye bırakmam kendim söylerim. Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam, zalime karşı mazlumun yanındayım. Yıllardır insan hakları savunucusu olarak hiçbir kimsenin kimliğine bakmadım. Ben sadece ve sadece mağduriyetlere odaklandım.

Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Yarın AK Parti muhalefete düşse, mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar yalanlar, hakaretler, iftiralarla saldırabilir; ama biz biliyoruz ki millet arkamızdadır, kamuoyu arkamızdadır, hak arkamızdadır.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.