TürkiyeManşet

Çıplak aramayla ilgili paylaşım yapanlara soruşturma

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak arama yapıldığını iddia edenlerle ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Neler yaşandı?

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun, Uşak Emniyet Müdürlüğü‘nde üniversite öğrencisi 30 kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığını söylemesi kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.

Gergerlioğlu’nun Meclis kürsüsünden de ülke çapında çıplak arama iddialarını dillendirmesinin ardından sosyal medyada #CiplakAramayaSessizKalma etiketiyle kampanya başlatıldı.

Birgün’ün haberine göre birçok kadın çıplak aramaya maruz kaldıklarını iddia eden Tweet’ler attı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de çıplak arama iddialarının doğru olmadığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu da gündeme getirdi

Çıplak arama tartışmalarına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında değinmişti. Kılıçdaroğlu, “Üniversite öğrencilerini hangi gerekçeyle çırılçıplak arıyorsunuz? Bunun yalan olduğu ifade edildi ama gerçek olduğu çıktı ortaya” dedi.

Özlem Zengin’in iddiaların doğru olmadığı açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu,”‘Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum’ diyor. Oysa var, üstelik yıllardır var. Yöneten devletin nasıl yönettiğinin farkında değil. Kız çocuklarını, kadınları çırılçıplak soyup arıyorsunuz. Yönetmelikle yapmışsınız bunu. Bu yönetmeliğin kaldırılması için çaba harcadık. Şimdi siz bu hareketinizle üniversitedeki kız çocuklarını kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz? Adalet sağladığınızı mı düşünüyorsunuz? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer çıplak aramayı kaldırırlarsa biz her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.