ManşetTürkiye

Gergerlioğlu Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

0

Hakkında verilen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen  HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülme işleminin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Gergerlioğlu başvurusu öncesinde, HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu ile birlikte gittiği AYM önünde gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamada “Arkamızda Enis Berberoğlu’na adaletli bir karar veren bir mahkeme var. Ben de o mahkemeden adalet bekliyorum. Son durak burası” dedi.

Gergerlioğlu, daha sonra, milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin iptali istemiyle hazırladığı dilekçeyi mahkemeye teslim etti.

Neler yaşandı?

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onamıştı.

Kararla ilgili Anayasa Mahkemesi‘ne bireysel başvuruda bulunan Gergerlioğlu, aynı zamanda da “tedbir” kararı alınması talebinde bulunmuştu. Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusuyla ilgili süreç devam ederken, tedbir kararı reddedilmişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Gergerlioğlu hakkındaki bireysel başvurusu sonucunu beklemeyeceklerini açıklamıştı. Anayasaya göre, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı TBMM Genel Kurulu’nda okutulan meclis üyesinin milletvekilli de sona eriyor.

Milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine Gergerlioğlu ve milletvekili arkadaşları AYM sonucunu bekleyene kadar Meclis’ten ayrılmayacaklarını söyleyerek Adalet Nöbeti başlattı.

Gergerlioğlu, TBMM‘de Adalet Nöbeti’ni sürdürürken, sabah saatlerinde çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra ise serbest bırakıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.