Dünya

Gerard Depardieu artık bir rus vatandaşı

0

Dünyaca ünlü fransız aktör Gerard Depardieu, Rusya Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından rus pasaportunu aldı. Depardieu, Fransa’nın açıkladığı yüksek vergi oranlarında sonra başka bir ülkede yaşamak istediğini açıklamış, Putin’in teklifi üzerine de rus vatandaşlığına geçmeyi kabul etmişti.

Fransız aktör ile Rus liderin görüşmesi Karadeniz’in şirin sahil kasabası Sochi’de gerçekleşti. Putin’in danışmanı tarafından yapılan açıklamada pasaportun Fransız aktöre rus lider tarafından şahsen verilmediği kaydedildi.

Depardieu, kendisine rus pasaportu takdim edilen ziyaretin hemen ardından Stalin’in dönemi öncesi dönemde mahkumların kapatıldığı mekan olarak bilinen Mordovia bölgesine davet edildi. Mordovia valisi Vladimir Volkov’un eşliğinde kendisine yeni ikametgah seçen Gerard Depardieu, Mordovia’nın başkenti Saransk’da yerel rus kıyafetleri ile basın mensuplarına yaptığı açıklamada yeni pasaportunu göstererek, “Bu güzel ve iyi niyetli insanlarla dolu yerde kendimi çok mutlu hissediyorum” şeklinde konuştu.

Depardieu’nun rus tabiyetine geçme hikayesi geçtiğimiz hafta sonunun ilk günlerinde başladı. Depardieu’nun açıklamasının ardından Vladimir Putin, fransız aktörün rus vatandaşlığına geçmesinden memnunluk duyacaklarını belirten bir açıklama yapmıştı. Putin’in bu çağrısında açık bir mektup ile yanıt veren Depardieu, “Ülkenizi, insanlarınızı, kültürünüzü çok beğeniyorum” şeklinde duygularını ifade etmişti.

Depardieu, Fransanın yeni Başbakanı Francois Hollande’ın kazandığı yıllık 1 milyon euro kazancın %75’ini (yaklaşık 817,400 euro) vergi olarak ödemesi gerektiğini açıklamasının ardından fransız vatandaşlığından çıkma, ülkesi Fransa’dan da taşınma kararı almıştı.

(Yeşil Gazete, BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.